Dragnea si Tariceanu au anuntat ce au decis in privinta motiunii de CENZURA

politica

Liderii PSD, ALDE si UNPR au decis, in urma consultarilor de joi,  sa nu depuna o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ciolos. Dragnea s-a aratat convins ca Iohannis nu ar propune un premier agreat de majoritatea parlamentara daca Ciolos ar fi dat jos.

„Aproape sigur presedintele Iohannis nu va nominaliza un premier dintre persoanele pe care noi le putem propune. Din analiza noastra a reiesit ca o motiune de cenzura, daca ar trece, ne duce la alegeri anticipate, care s-ar putea desfasura in octombrie pentru ca presedintele nu va desemna un prim-ministru din randurile noastre. Nu vom face acest gest si nu excludem sa avem aceasta rezerva de anticipate“, a spus Liviu Dragnea, la finalul consultarilor cu liderii ALDE si UNPR.

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a precizat ca, in cadrul discutiilor, au fost aduse argumente in favoarea motiunii.

„In discutiile pe care le-am avut si noi si colegii din PSD si unpr am adus multe argumente in favoarea depunerii. Nu vrem sa fortam preluarea puterii pe final de mandat al Parlamentului, care are o credibilitate erodata. Daca ajungem sa facem majoritatea acest lucru sa se bazeze pe voturile cetatenilor,” a spus Tariceanu.

Acesta a avertizat insa ca guvernul va fi „supravegheat” mai atent si ca i se va restrange puterea de a da ordonante pe perioada verii, cand este vacanta parlamentara.

„Vom restrange la maximum posibilitatea guvernului de a legifera prin Ordonante de Urgenta in perioada vacantei. Nu ii putem da mana libera guvernului”, a spus Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: