Dragnea si Tariceanu fac jocurile Rusiei adancind fisura in cadrul UE. Cehia, condusa de un rusofil, explica de ce a blocat impreuna cu Romania si Ungaria initiativa UE

news

Cehia, Ungaria si Romania au blocat recent adoptarea unei declaratii europene critice fata de mutarea ambasadei americane la Ierusalim, a afirmat sambata presedintia ceha, relateaza AFP citata de Agerpres.

„Republica Ceha a protestat fata de proiectul acestei declaratii”, a declarat Jiri Ovcacek, purtatorul de cuvant al presedintelui ceh Milos Zeman.

„Apreciem ca Ungaria si Romania au adoptat aceeasi pozitie de principiu”, a mai afirmat el.

Statele Unite urmeaza sa-si inaugureze luni ambasada la Ierusalim, oras pe care presedintele american, Donald Trump, l-a recunoscut unilateral drept capitala a Israelului, in pofida criticilor din partea comunitatii internationale si a palestinienilor.

Cunoscut pentru opiniile sale pro-ruse, pro-chineze si anti-musulmane, Milos Zeman este, de asemenea, partizanul instalarii aabasadei cehe la Ierusalim.

„Israelul si Statele Unite sunt aliati-cheie ai Republicii Cehe”, a subliniat Jiri Ovcacek.

Klaus Iohannis, prima reactie dupa ce Romania a blocat o decizie UE pe tema Ierusalimului: ‘Asa ceva nu se poate’. Avertismentul transmis

„In urma cu 70 de ani, Cehoslovacia a ajutat Israelul in lupta sa pentru independenta, iar acum 100 de ani, Statele Unite au ajutat Cehoslovacia sa apara” ca stat, a tinut sa adauge purtatorul de cuvant.

Tariceanu ataca UE, dupa ce Romania a blocat o decizie pe tema Ierusalimului: ‘Este regretabil ca la nivelul UE nu exista consens’

Recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului si transferul ambasadei aflate pana in prezent la Tel Aviv au fost anuntate de Donald Trump la 6 decembrie, conform unei promisiuni de campanie, dar incalcand decenii de consens international.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: