Dragnea si Tariceanu iar se vor da la fund. Comisia de la Venetia vine in Romania, intalniri legate de legile justitiei

news

O delegatie a Comisiei de la Venetia vine luni la Bucuresti intr-o vizita de doua zile avand ca tema modificarile la legile Justitiei. Programul delegatiei include intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, si cu reprezentanti ai Ministerului Justitiei, DNA, Parchetului General, CSM, ICCJ, dar si cu parlamentari din Comisia Iordache si cu organizatiile magistratilor.

„O delegatie a Comisiei de la Venetia se va afla in vizita in Romania pentru o serie de schimburi de opinii privind cele trei proiecte de modificare a Legii de organizare judiciara, a Legii CSM si a Statutului judecatorilor si procurorilor. Delegatia va avea intalniri cu presedintele Romaniei, cu reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Curtii Constitutionale, Biroului Procurorului General si ai Directiei Nationale Anticoruptie, ai Consiliului Superior al Magistraturii si ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justitiei, ai asociatiilor de judecatori si procurori si ai organizatiilor societatii civile”, anunta un comunicat al Comisiei, citat de news.ro.

De asemenea, documentul consemneaza ca atat presedintele Romaniei, cat si Comitetul de Monitorizare al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei au solicitat punctul de vedere al Comisiei de la Venetia cu privire la cele trei proiecte de lege.

Vizita se desfasoara in perioada 11 – 12 iunie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,

Comentarii: