Dragnea si Tariceanu nu se simt bine deloc. Juncker, avertisment foarte dur adresat celor care ameninta statul de drept

news

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, s-a declarat foarte ingrijorat in legatura cu evolutiile din unele state membre in ceea ce priveste statul de drept, adaugand ca sanctiunile incluse in Articolul 7 din Carta UE ar trebui impuse in cazul in care statul de drept este amenintat.

Juncker a mai afirmat in discursul privind „Starea Uniunii” ca „trebuie sa fie respectate hotararile Curtii de Justitie si puse in aplicare. Acest lucru este vital. Uniunea Europeana este o comunitate de drept. Respectarea statului de drept si respectarea deciziilor Curtii nu sunt optionale”.

Liderul european indeamna la adoptarea unui tip de patriotism care nu este bazat pe respingerea altora, iar o Europa puternica si unita va ajuta la obtinerea pacii mondiale

„Uniti suntem mai puternici este esenta Uniunii Europene”, sustine oficialul european in discursul anual despre „Starea Uniunii”, scrie Mediafax.

„Europa trebuie sa ramana un continent tolerant (…) sa ramana multilaterala pentru ca planeta apartine tuturor si nu doar catorva”, a mai afirmat Juncker.

Presedintele Comisiei s-a declarat un multilateralist convins, adaugand ca daca Europa isi realizeaza puterea politica, economica si uneori militara nu va mai fi singura in lume.

Juncker a mai afirmat ca a relansat uniunea defensiva europeana si va continua sa lucreze pentru ca acest organism sa devina in totalitate operational, adaugand ca UE nu va fi militarizata.

Oficialul UE a mentionat „o Europa unita puternica” de sase ori in decurs de aproximativ un minut.

Discursul de anul acesta intervine in perspectiva scrutinului europarlamentar din 2019 si in contextul dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene dupa iesirea Marii Britanii, programata in martie 2019.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: