Dragnea si Tudose sufera o infrangere umilitoare la care au contribuit si senatori ai PSD. Ponta este satisfacut: „Bravo lui Eugen Teodorovici”

politica

Senatorii din Comisia de buget au adoptat raportul la ordonanta 25/2017 prin care a fost majorata acciza la carburanti. Articolul privind majorarea a fost eliminat, la propunerea PNL, informeaza news.ro.

Eliminarea supraaccizei a fost votata inclusv de senatori din PSD.

„Bravo lui Eugen Teodorovici si celorlati colegi senatori care incearca sa repare greseala uriasa facuta de Guvern la presiunea politica a sefului de partid! Bravo si pentru decizia privind acciza la carburanti ! Eu am facut aceasta greseala in 2013 si am reparat-o cu greu dupa 2 ani! Sa gresesesti este omeneste – sa perseverezi in greseala este diabolic!”, a scris Ponta pe Facebook.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 30 august, majorarea accizelor la carburanti in doua etape – de la 15 septembrie si 1 octombrie.

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, anunta ca introducerea supraaccizei va genera o majorare de cate 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanti – benzina cu plumb, fara plumb si motorina.

El sustinea ca aceasta majorare se produce in etape “pentru a nu crea un soc la nivelul consumului care poate genera cresteri de pret, automat scaderi de consum si poate afecta bugetul de stat”.

De la momentul la care a fost anuntata aceasta masura, preturile carburantilor la pompa au inceput sa creasca.

Premierul Mihai Tudose a sustinut ca nu decizia de a introduce supraacciza la carburanti a generat cresteri de preturi la pompa pentru ca nu a intrat inca in vigoare si a precizat ca in urmatoarea perioada are programate intalniri cu reprezentantii companiilor petroliere, iar in cazul in care va constata ca preturile au crescut preventiv, va lua masuri in consecinta.

“Pretul nu poate numai sa scada, dar in mod cert nu este influenta accizei, fiindca acciza inca nu a intrat in vigoare (…) O sa avem o discutie pe 15-16 septembrie, sa vedem exact care a fost influenta. Daca barilul a crescut, o sa avem o discutie, daca au avut alte cheltuieli, este alta discutie, iar daca a crescut artificial, cred ca nu mai avem nicio discutie”, a declarat, marti, Mihai Tudose, intrebat despre cresterea preturilor carburantilor la pompa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: