Dragnea si Valcov sunt trimisi acasa dupa ce romanii au inceput sa plateasca mai mult pe alimente

politica

Vicepresedintele PNL, Florin Citu, a reactionat dur dupa ce rata anuala a inflatiei a urcat in ianuarie 2018 la 4,3%, de la 3,3% in decembrie 2017, pe fondul scumpirii marfurilor alimentare cu 3,79% si a celor nealimentare cu 6,23% comparativ cu luna ianuarie 2017, potrivit datelor Institutului National de Statistica publicate miercuri. Liderul PNL le cere lui Dragnea si lui Valcov sa „plece acasa”, reprosandu-le acestora ca in doar 12 luni au aruncat economia in criza.

Rata inflatiei a ajuns in ianuarie 2018, ATENTIE, … la 4.3%!!! In doar 12 luni PSD a dus rata inflatiei de la -0.5% la 4.3%. Va tot spun de jumatate de an ca poate ajunge la 6% in 2018. Din pacate se pare ca si eu am subestimat dezastrul in care ne-a aruncat PSD. In acest ritm pana la sfarsitul anului rata inflatiei ar putea ajunge la 10%. Doar in anii 90 am mai vazut astfel de inflatie galopanta.

Dobanzile sunt condamnate (de Dragnea, Valcov si PSD) sa creasca. Urgent! Cu cat dobanzile raman in urma inflatiei, cu atat mai mult rata inflatiei va accelera. Cu ROBOR la 2% si inflatie la 6% sau mai sus, inflatie de 12% este garantata in cateva luni.

Implementarea a doar 5% din programul de guvernare a PSD a afectat grav economia Romaniei in 2017, cu efecte pe termen mediu si lung.

Toti indicatorii care prezinta o economie fragila, bolnava, s-au deteriorat. Inflatie, deficit comercial, deficit bugetar, datorie publica, procentul din venituri fiscale folosit pentru cheltuieli neproductive, procentul din PIB cheltuit pentru investitii (privat plus public). Toti acesti indiatori arata dupa 12 luni ca Romania este intr-o criza economica.

Astazi, Romania alearga cu viteza din ce in ce mai mare catre etatism veritabil. Intoarcerea la o economie functionala de piata o sa dureze. Pierdem decenii de dezvoltare cu fiecare an in care PSD ramane la guvernare. In acest moment, probabilitatea este de aproape 100% ca si peste 10 ani Romania o sa fie cea mai saraca tara, cu cea mai proasta infrastructura (nu doar de transport rutier) din UE.

Pe termen mediu si lung exista doua efecte majore a caror evolutie va accelera-reducerea si imbatranirea populatiei. Astfel, pentru mine nu exista niciun dubiu ca cei care astazi au intre 35 si 55 de ani si contribuie la sistemul public de pensii nu vor beneficia de pensie DACA nu contribuie singuri astazi la un sistem privat de pensii.

Drumul pe care ne duce PSD este un drum catre servitute. Este un drum catre o economie cu inflatie galopanta, dobanzi mari, falimente ale companiilor mici si mijlocii, somaj, coruptie si aparat public supradimensionat. Iar pentru a putea mentine acest aparat supradimensionat intr-o tara saraca PSD va suprareglementa economia, va creste taxe, impozite, accize, amenzi si va folosi si mai mult ANAF pentru a stoarce si ultimul leu de la sectorul privat.

PSD trebuie sa plece pentru ca romanii nu vor sa se intoarca in comunism. Romanii nu vor sa mai plece din Romania. Romanii nu vor sa ramana si in urmatoarele decenii cea mai saraca tara din UE.

Dragnea, Valcov, PSD- asasinii economici ai Romaniei TREBUIE sa plece acasa pentru ca in doar 12 luni au aruncat economia in criza!”, scrie Citu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: