Dragnea simte o rasuflare rece in ceafa. Comenteaza nervos anuntul lui Ponta conform caruia Tudose va prelua conducerea PSD

politica

Liviu Dragnea a tinut, vineri, sa ii dea o repplica lui Victor Ponta, dupa ce acesta a anuntat ca in curand Mihai Tudose va prelua conducerea PSD.

”Vrea cineva sa ia partidul? Cine gandeste asa inseamna ca nu a inteles nimic din functiile in care a fost, indiferent despre cine e vorba. PSD-ul e un partid mult prea mare, este mai mult decat un partid, este practic Romania la scara mai mica. Nu il poate lua nimeni. Sunt multi care doresc sa fie presedinte la PSD, si este foarte bine, numai ca acum ne ocupam cu guvernarea si cu lucrurile serioase”, a spus Dragnea.

„Nu pot sa spun in fiecare zi ce relatie am cu Mihai Tudose. Mai am un pic si spun ca ne iubim”, a adaugat liderul PSD.

Victor Ponta a declarat, intr-un interviu acordat jurnalistului Dan Tapalaga, ca este sigur ca Mihai Tudose va prelua PSD de la Dragnea.

DT: Dar revenind la lideri, la liderii PSD. Credeti ca premierul Tudose doreste, vrea, sa-i ia partidul domnului Dragnea, sau s-a resemnat?
VP: Nu. Cred ca i-l va lua.

DT: Cum?
VP: Natural, deja.

DT: Si pe ce va bazati cand spuneti ca credeti ca i-l va lua?
VP: Pe cunostintele mele destul de aprofundate, comparabile cu ale dumneavoastra, asupra sistemului care functioneaza in PSD. In acest moment, Liviu Dragnea detine un instrument extrem de important in PSD, si-anume Ministerul Dezvoltarii Regionale, cu doamna Sevil Shhaideh…

DT: Fondurile…
VP: Banii.

DT: …pentru baronii locali.
VP: Eu am discutat cu sute de primari, care imi spun „dom’le, nu ne place de Dragnea, ne e rusine, dar banii vin de la el”. Adica de la Dragnea vin, prin Sevil Shhaideh.

DT: Si ce alta parghie de putere mai are domnul Dragnea?
VP: Are capacitatea pe care inca Tudose i-o lasa – dar am vazut, in unele situatii, cum ar fi ANAF-ul, cum ar fi Casa Nationala, i-a mai contestat-o – capacitatea de a cumpara oameni cu functii. El da functii. La cei care-si doresc acest lucru. Eu sunt fericit ca mie mi-a luat o functie, nu mi-a dat, deci nu-i datorez domnului Dragnea nimic. Eram la Comisia de Afaceri Europene si m-a zburat de-acolo, un lucru pana la urma normal, ca e o functie politica. Capacitatea de a da functii. Pe masura ce domnul Tudose va trece de partea lui capacitatea de a da functii si in momentul in care va solutiona batalia de putere pentru banii de la Ministerul Dezvoltarii, ii va lua partidul. Dar asta nu inseamna neaparat ca PSD-ul va merge intr-o directie mai buna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: