Dragnea stia ce dosar il asteapta astazi la DNA. Iata cum s-a folosit duminica de congresul TSD pentru a-si manipula colegii si opinia publica

politica

DNA a anuntat, luni, ca Liviu Dragnea este urmarit penal pentru deturnare de fonduri europene, el folosindu-se in acest scop de celebra firma Tel Drum, care s-a ocupat in principal de asfaltatul drumurilor din Teleorman. Duminica, Dragnea stia ce il asteapta, el facand referire in discursul sau la asfaltarile din Teleorman.

In discursul sustinut in cadrul congresului TSD, Dragnea a relatat ce l-a indemnat sa intre in politica: faptul ca Teleormanul era plin de gropi.

„In 1994 aveam deja doi copii, fetita tocmai se nascuse. Si mergeam cu ea in carucior in centrul orasului. Nu a fost chip sa gasesc un centimetru pe trotuarele din centru ca sa poata sa mearga lin. Atat de mult i se zguduia capsorul, incat am luat-o in brate si atunci am spus ca pentru mine este inadmisibil, ca tanar, sa nu ma implic si impreuna cu alti tineri sa facem ceva in acel oras, sa facem ca parintii sa isi poata plimba copiii in siguranta in orasul nostru. Am considerat ca atunci ar fi fost o lipsa de reactie din partea mea si as fi fost las sau complice cu cei care nu faceau nimic.

Cand ma intreb ce pot face pentru Romania, automat ma gandesc la ce am facut in activitatea mea politica si administrativa din acel moment si pana acum. (…) Astazi trotuarele de la care am plecat sunt asfaltate si nu mai sunt probleme. In judetul nostru sunt sute, aproape o mie de kilometri de drumuri judetene asfaltate si creeaza invidie in judetele vecine. La vremea aia in Teleorman nu exista niciun drum judetean asfaltat cap coada. Multe dintre spitalele si scolile din judet, astazi arata mult mai bine si au conditii mai bune”, a declarat Liviu Dragnea.

Luni, DNA a anuntat ca i-a deschis un nou dosar penal lui Liviu Dragnea tocmai pentru modul in care a asfaltat drumurile din Teleorman.

Potrivit unui comunicat al DNA, Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infractional organizat, doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

In dosar, mai sunt urmarite penal alte 8 persoane pentru fapte similare.

DNA precizeaza ca prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizari a OLAF (Oficiul european antifrauda) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea savarsirii mai multor infractiuni, intre care obtinerea nelegala, pe baza de documente false, a unor finantari din fonduri europene, pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: