Dragnea, strategie disperata. Se spala pe maini de ordonante: „Nu stiu ce vor sa faca. Nu vreau sa vorbesc cu ei despre acest lucru”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Digi24 ca a vazut proiectul ordonantei de urgenta pentru gratiere abia dupa ce s-a intors din vizita in Statele Unite. El a sustinut ca nu a inteles exact la ce se refera.

Intrebat daca ia in calcul angajarea raspunderii Guvernului in privinta ordonantelor, Dragnea a raspuns: „Eu nu sunt la Guvern. Nu, vorbesc foarte serios. In subiectul asta trebuie sa vorbiti cu Guvernul. Cu premierul si cu ministrul Justitiei.”

Dragnea a pretins apoi ca a aflat de continutul ordonanteleor abia dupa ce s-a intors din SUA: „Si eu m-am uitat cu foarte multa curiozitate, dupa ce m-am intors din America, n-am inteles foarte mult, exact ce vor sa faca, astept si eu sa vad totusi o linie clara. Nici nu am vorbit cu ei si nici nu vreau sa vorbesc cu ei acest lucru.”

Metadatele proiectului de OUG pentru gratiere, publicat miercuri (18 ianuarie – n.r.) pe site-ul Ministerului Justitiei, scot la iveala un detaliu important, scrie cursdeguvernare.ro citat de News.ro. Forma finala a proiectului de Ordonanta de Urgenta privind gratierea a trecut printr-un calculator de la cabinetul liderului PSD Liviu Dragnea, la autor fiind trecut numele “anca.spiridon”.

Ministerul Justitiei organizeaza luni, 30 ianuarie, o dezbatere publica pe tema proiectelor de ordonanta de urgenta referitoare la gratiere si modificarea Codului penal, insa incaperea in care au loc discutiile are doar 50 de locuri.

Ordonantele de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale nu vor fi retrase. Dupa consultarile publice, ministrul Justitiei va anunta in ce forma vor fi acestea adoptate: ordonanta de urgenta, asumarea raspunderii sau lege.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: