Dragnea suiera amenintari la adresa lui Ciolos: „O sa vada ‘croitorasul cel viteaz'”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Vaslui, ca ii va raspunde premierului Dacian Ciolos pe tema drepturilor veteranilor de razboi, dupa sedinta Comitetului Executiv National al partidului.

„O sa ii raspund croitorasului cel viteaz dupa Comitetul Executiv National si o sa arat si minciuna si atitudinea incalificabila a guvernului, si fata de fondul problemei, si de comunicare. Nu are nevoie sa modifice Codul Fiscal, au modificat Codul Fiscal prin hotarare de guvern. Ma voi documenta dupa CEx. Este o ilegalitate foarte serioasa, din pacate”, a spus Dragnea.

Presedintele PSD a declarat, miercuri, ca Guvernul Ciolos a adoptat o hotarare prin care veteranii de razboi si militarii care au luptat in teatrele de operatii au ramas fara drepturile prevazute in Codul fiscal, iar acest lucru este, in opinia liderului social-democrat, o dovada de „dispret” fata de romani pe care, daca actualul Executiv nu si-o va cenzura, o va face PSD, prin motiune.

Joi, premierul Dacian Ciolos a anuntat ca a cerut Ministerului de Finante sa analizeze posibilitatea de a permite in continuare veteranilor si familiilor lor sa plateasca impozitul cu deducerile la care au dreptul, insistand asupra faptului ca guvernul sau este acuzat pe nedrept pentru „aberatii” care se regasesc in Codul fiscal, care nu a fost elaborat de Executivul pe care il conduce.

„N-am nicio disputa cu nimeni. Suntem acuzati pe nedrept pentru lucruri care au scapat probabil celor care au elaborat Codul fiscal si in niciun caz nu e acest guvern cel care a elaborat Codul fiscal. Noi am elaborat normele de aplicare, dar normele nu pot sa rezolve eventuale scapari sau eventuale probleme care nu au fost clarificate la vremea respectiva in Codul fiscal. (…) Am respins ideea ca acest guvern, asa cum s-a spus, cu dispret fata de veterani — si ma surprinde un pic modul asta de exprimare — ca noi am fi introdus taxe suplimentare sau ca am fi pus veteranii sa ramburseze niste bani. Sunt niste prevederi in Codul fiscal pe care guvernul trebuie sa le aplice. Recunosc ca sunt acolo niste aberatii, asa cum am mai gasit aberatii pe care a trebuit sa le corectam intre timp. De trei ori am modificat pana acum Codul fiscal, tocmai pentru a rezolva anumite probleme care au fost create atunci cand a fost elaborat Codul fiscal, nu de catre acest guvern”, a precizat prim-ministrul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: