Dragnea suiera amenintari la adresa lui Tudorel Toader. Ii cere sa ministrului sa faca si „politica” in privinta Laurei Codruta Kovesi

news

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca nu se pune problema retragerii sprijinului politic ministrului Justitiei, Tudorel Toader, „cel putin la acest moment”. Asta dupa ce Tudorel Toader declarase ca a dat aviz negativ pe modificarile aduse de parlamentari la conflictul de interese si ca „daca va fi invitat la sedinta coalitiei, se va duce, dar nu ca sa se justifice, ci ca sa explice mai bine raportul” de evaluare a procurorilor sefi.

Dragnea a incercat sa explice declaratiile ministrului Justitiei, prin aceea ca „dincolo de experienta foarte mare pe care o are, si expertiza pe care o are, trebuie sa capete si experienta politica, pentru ca, pana la urma, este un guvern politic”. Dar, a concluzionat presedintele PSD, „trebuie totusi sa vina cu legile pe care le asteapta toata lumea”.

Iata discutia dintre ziaristi si Liviu Dragnea, de astazi, de la Sinaia, unde a avut loc intalnirea liderilor PSD, redata de Stirile TVR:

-Reporter: Domnului ministru Tudorel Toader aveti sa-i reprosati ceva?

-Liviu Dragnea: Nu-i reprosez, ca nu sunt furnizor de reprosuri, dar i-am spus public, cred ca de vreo 2-3 ori, eu i-am zis ca ii voi sustine decizia, chiar daca se supara marele moralist Traian Basescu, daca va fi bine argumentata. O decizie in stanga sau o decizie in dreapta. A facut o fundamentare si o argumentatie foarte buna, bazata masiv pe motivarea Curtii Constitutionale, cu o concluzie care trebuia sa aiba alta motivare. Asta este dezamagirea mea.

-Reporter: Dar in privat ati avut vreo discutie cu dl ministru al Justitiei?

-L.Dragnea: Pana in acest moment, n-am avut.

-Reporter: Se pune problema retragerii sprijinului politic?

-L. Dragnea: Nu, din punctul meu de vedere, cel putin la acest moment… Cred ca si dl ministru trebuie sa… dincolo de experienta foarte mare pe care o are, si expertiza pe care o are, trebuie sa capete si experienta politica, pentru ca, pana la urma, este un guvern politic, si cred ca va invata din… ma rog, din neconcordantele astea in comunicare, asa le consider eu, si trebuie totusi sa vina cu legile pe care le asteapta toata lumea. Proiectele de legi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: