Dragnea, trimis la tomberon. Presedintele Iohannis transeaza lucrurile: „Dragnea nu mai reprezinta pentru mine un partener de discutie”

politica

Presedintele Iohannis a anuntat, vineri, ca nu va mai avea „discutii informale” cu reprezentantii PSD, in special cu Liviu Dragnea.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza anuntul lui Dragnea, conform caruia atat el cat si Dancila vor participa la receptia de la Cotroceni de Ziua Europei, Iohannis a avut un mesaj transant pentru liderul PSD.

„Din moment ce i-am invitat, sigur, sunt bine-veniti. Discutia institutionala… hai sa nu confundam lucrurile. Noi nu ne intalnim ca suntem prieteni sau ne simpatizam. Ne intalnim cand discutiile institutionale trebuie sa aiba loc. Nu putem sa nu vorbim, nu putem sa nu conducem Romania.

Discutiile care vor avea loc intre mine si Guvern sau reprezentanti ai Parlamentului vor fi discutii institutionale. Alte discutii, de informare sau de armonizare, nu vor mai exista. PSD, mai concret Dragnea prin felul in care a procedat in ultima vreme nu mai prezinta pentru mine un partener de discutie altfel decat strict institutional”, a declarat, vineri, Iohannis la Ruse.

Dragnea a anuntat, joi, ca va merge impreuna cu Dancila la Cotroceni de Ziua Europei, sugerand ca este dispus la o imapacare cu Klaus Iohannis.

”Eu voi confirma participarea la acest eveniment, la Cotroceni. Doamna prim-ministru mi-a spus acum ca si dumneaei, impreuna cu ministrii, vor onora aceasta invitatie. Este un eveniment important Ziua Europei si, de asemenea, eu si noi vrem sa transmitem un semnal ca noi n-am sustinut si nu vrem sa incurajam escaladarea acestui conflict sau a oricarui tip de conflict. Daca domnului presedinte o sa-i treaca supararea, o sa gasim cale de comunicare, daca nu o sa-i treaca supararea, noi nu o sa fim suparati. O sa ne vedem de ale noastre in Guvern si in Parlament. Dar, sigur, de ce sa refuzam o asemenea invitatie?”, a spus Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: