Dragnea, transformat in erou patriot de Doru Buscu. Un text de o rara slugarnicie

politica

Directorul publicatiei „Catavencii”, Doru Buscu, devine din ce in ce mai slugarnic fata de Liviu Dragnea, desi neaga in continuare ca este consilier al sefului PSD. Intr-un nou text obedient, Buscu isi manifesta aprecierea fata de Dragnea pentru ca acesta nu livreaza Occidentului „corvete, porturi, contracte, resurse si monopoluri”.

Buscu rostogoleste propaganda oficiala a PSD, care sustine ca pozitiile UE privind justitia din Romania sunt determinate de interesele electorale ale marilor grupuri politice, si pluseaza. El spune ca Ciolos si Iohannis sunt „cultivati in birourile UE” pentru ca sunt dispusi sa instraineze averea Romaniei. Spre deosebire de acestia, Dragnea ar fi un mare patriot, pentru ca „nu vorbeste strasbourgheza, nici pariziana si nici berlineza”.

„Intrebarea este: de ce, dincolo de inrudirea politica de conjunctura, grupul tarilor puternice sprijina aceasta retea de ambitii nefinalizate, careia azi i se spune, prin abuz de limbaj, “dreapta romaneasca”? De ce oameni din specia Ciolos, Macovei sau Iohannis, logoditi in secret cu Serviciile si cu Justitia selectiva, sint cultivati in birourile UE, in timp ce intreaga rasa pesedista, indiferent de merite sau defecte, e privita chioris?

Pentru ca acesti oameni ai “dreptei”, plantati din timp in cuibul corporatiei europene, integrati in morala si practicile bruxelleze, fluenti in limba trocului politic transnational, dau garantia ca, daca ajung la putere, livreaza. Livreaza ceea ce metropola asteapta de la periferie: corvete, porturi, contracte, resurse si monopoluri.

Dragnea, in schimb, nu vorbeste strasbourgheza, nici pariziana si nici berlineza. Dancila intelege doar seica si emira. PSD nu stie sa bea cu Juncker si nimeni din acest partid nu s-a gindit sa i se infatiseze lui Timmermans imbracat in portul traditional Constanta”, a scris Buscu in Catavencii.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: