„Dragnea are un interes personal in mutarea ambasadei din Israel”. Ludovic Orban, detalii despre plangerea penala depusa impotriva lui Dancila

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la iesirea din sediul Parchetului General, ca Liviu Dragnea are „un interes personal” in afacerea mutarii ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Atunci cand interese fundamentale ale Romaniei sunt calcate in picioare, sunt aruncate la gunoi, atunci cand punti externe construite in zeci de ani de politica externa sunt literalmente dinamitate numai pentru interesul personal al lui Liviu Dragnea, eu cred ca poate fi vorba si de tradare”, a spus Orban.

Intrebat care este „interesul personal” al lui Dragnea Orban a raspuns: „Il vedeti cu ochiul liber”.

El a comentat apoi cu ironie campania violenta derulata impotriva sa de PSD si televiziunile afiliate, Antena 3 si Romania TV.

„Sunt un om responsabil, un om care traieste pe propriile picioare, un om care-si asuma integral raspunderea si riscurile pentru toate demersurile sale. Cum sa ma suspecteze pe mine cineva ca a trebuit sa ma sfatuiasca cineva sau sa ma impinga inainte sa fac aceasta sesizare?”, a mai spus Orban.

„Dar ei sunt prietenii mei, nu sunt ceea ce incearca sa acrediteze propaganda din jurul lui Dragnea si din jurul celor care sunt certati cu legea. De altfel, nici nu inteleg panica iin care au intrat, reactia disperata, reactia agresiva, amenintarile, intimidarea proferate de Dragnea impotriva functionarilor publici, impotriva jurnalistilor, impotriva cetatenilor, probabil se simt cu musca pe caciula. Daca nu ar avea niciun moment sentimentul ca sunt vinovati, probabil nici nu ar fi reactionat la acest demers decat cu punere la punct. Ori exista o masinarie propagandistica care a declansat un linsaj mediatic impotriva mea si care a lansat o campanie de intimidare a procurorilor, a functionarilor, a jurnalistilor si a cetatenilor romani amenintandu-i ca sunt complici la infractiune in cazul in care se implica in sustinerea acestui demers” a spus Ludovic Orban, precizand ca a facut demersul din proprie initiativa.

„Daca erau alte forte, de care vorbesc ei, probabil s-ar fi utilizat la alte mijloace, era pus un procuror sa faca o sesizare, eu mi-am asumat public. Ca cetatean roman, am depus o sesizare, cu toate riscurile, cu intreaga raspundere fata de consecinte, si am facut-o pentru ca m-am simtit obligat moral sa fac acest demers”, a argumentat Ludovic Orban.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: