Dragnea, un nou demers pentru a-si salva pielea. Luni va face sesizare la Curtea Constitutionala

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, va sesiza luni CCR, cu privire la existenta unui conflict intre Ministerul Public si Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, pe motiv ca Parchetul a „supralegiferat SRI”, au declarat surse politice.

Semnatarul sesizarii va fi doar presedintele Camerei Deputatilor, au adaugat sursele politice citate.

Informatia privind intentia sesizarii CCR in legatura cu un posibil conflict juridic intre Ministerul Public si Parlament a fost confirmata oficial, joi, pentru Mediafax, de catre Florin Iordache, insa deputatul PSD nu a precizat daca obiectia de neconstitutionalitate va fi depusa la Curtea Constitutionala de catre Camera Deputatilor sau de Guvern.

Intrebat  cine trebuie sa faca procedural sesizarea si daca e vorba despre presedintele Camerei Deputatilor, Iordache a raspuns: „Bineinteles. Sau Guvernul”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, ca sustine un eventual demers de sesizare a CCR pe marginea semnarii protocoalelor din Parchetul General si SRI, idee avansata saptamana trecuta de deputatul social-democrat Florin Iordache.

Pe 25 septembrie, Florin Iordache a declarat, in sedinta Comisiei juridica a Camerei Deputatilor, in cadrul dezbaterilor privind OUG 6/2016, ca prin semnarea protocolului cu SRI in anul 2016, procurorul general, Augustin Lazar, a transformat Serviciul Roman de Informatii in organ de cercetare penala, astfel SRI primind puteri sporite.

„Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile si modul in care Procurorul General a semnat aceste protocoale sunt de natura sa creeze un conflict constitutional si ne gandim foarte clar sa declansam un conflict constitutional datorita faptului ca prin semnarea de catre Procurorul General a acestor protocoale, ma refer si la cel din 2009 si la cel din 2016, a venit sa adauge la Codul de Procedura Penala. (…) Prin semnarea acestor protocoale, procurorul general a venit sa adauge la CPP si a transformat SRI in organ de urmarire penala. Noi analizam daca nu este vorba despre un conflict constitutional si daca este necesar sa sesizam Curtea Constitutionala”, a declarat Iordache.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: