Dragnea, un nou tertip pentru a amana inevitabilul – condamnarea cu executare. Vrea sa scape si de noul complet

politica

Liviu Dragnea contesta si noul complet de judecata de la ICCJ deoarece, potrivit aparatorilor sai, decizia ar fi nelegala intrucat instanta suprema a tras la sorti completurile de cinci judecatori inainte de a fi publicata motivarea deciziei CCR pe conflictul intre instanta suprema si Parlament.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, contesta si noul complet de cinci judecatori de la instanta suprema, care va judeca dosarul DGASPC in care el a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Aparatorii sai, prezenti la termenul de la Curtea de Apel Bucuresti, au precizat, in procesul in care Dragnea a contestat decizia ICCJ privind completurile, ca instanta suprema a tras la sorti judecatorii noilor completuri in mod nelegal, pentru ca nu a asteptat motivarea deciziei CCR cu privire la conflictul juridic constitutional intre Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parlament.

„La CCR s-a vazut clar, s-a admis sesizarea, s-a constatat conflictul. Din punctul de vedere al efectelor actelor administrative pe care noi le-am contestat, consideram ca elementele care viciaza aceste doua hotarari, se rasfrang direct asupra drepturilor procesulale, dar nu numai ale domnului Dragnea, ci ale tuturor persoanelor care sunt judecate de completurile de 5 judecatori ale Inaltei Curti. Indiferent cum privim lucrurile, daca nu exista o compunere legala a completului de 5, atunci avem aspecte care ne duc la nelegalitarea hotararilor judecatoresti ce urmeaza a fi luate sau au au fost luate. Avand in vedere aspectul fapului ca o hotarare nelegala nu produce efecte, vrem sa preintampinam orice element care ar putea conduce la asemenea solutie. Il deranjeaza (pe Liviu Dragnea, n.r.) elementele de nelegalitate in aplicarea dispozitiilor legale ale Legii 207/2018, care au modificat dispozitiile legale ale Legii 304 si faptul ca nu s-a asteptat publicarea deciziei CCR, astfel incat sa fie apreciate inclusiv considerentele care sunt obligatorii, conform deciziei plenului din 1995 si ale mai multor decizii ale CCR”, a declarat Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, dupa termenul de la Curtea de Apel Bucuresti, citata de Mediafax.

Presedintele instantei supreme, Cristina Tarcea, a tras la sorti, in 9 noiembrie, noii judecatori din completurile de 5, schimband si componenta celui care judeca apelul in cazul lui Liviu Dragnea. La Inalta Curte de Casatie si Justitie functioneaza doua completuri de 5 judecatori in materie penala.

Noua componenta a Completului 1 penal de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este formata din judecatorii: Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Cristina Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie. Pentru cotinuitatea completului, in situatii speciale, au fost alesi si judecatori supleanti. Acesta sunt judecatorii: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera su Sandel Macavei.

Completul 2 penal este format din judecatorii: Lavinia Lefterache, Ionut Matei, Aurel Gheorghe Ilie, Ioana Bogdan si Stefan Pistol. Membrii supleanti ai acestui complet sunt judecatorii: Oana Burnel, Rodica Aida Popa, Maricela Cobzariu, Leontina Serban si Iulian Dragomir. Atat completul 1 cat si completul 2 vor fi prezidate de cate cel mai in varsta judecator dintre cei trasi la sorti.

La completul numarul 1 de 5 judecatori se afla in apel cauzele lui Liviu Dragnea- apelul in dosarul anagajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC)Teleorman, Sebastian Ghita – dosarul privind interventiile la varful Politiei si Parchetului Prahova, Victor Ponta – dosarul Turceni-Rovinari – si cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Grebla.

Instanta suprema a schimbat, prin tragere la sorti, membrii completelor de cinci judecatori pentru 2018 dupa ce CCR a decis ca exista conflict juridic constitutional intre Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parlament.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: