„Dragnea va iesi sifonat”. Basescu anunta ca Iohannis are inca un as in maneca prin care va bloca numirea lui Nicolicea la Justitie

politica

Fostul presedinte Traian Basescu anunta ca Liviu Dragnea nu va reusi sa-i impuna pe cei trei propusi ca ministri (Nicolicea, Brailoiu si Florea) nici prin restructurare guvernamentala intrucat Klaus Iohannis ca ataca apoi la CCR si va castiga. „Dragnea va iesi sifonat”, subliniaza Basescu.

”Era previzibil. Ieri, scriam pe Facebook ca Dragnea declanseaza inutil o criza politica si ca presedintele va respinge propunerile, ceea ce s-a intamplat. Este batalie intre palate, suntem aproape de campanie. Trebuie sa recunoastem ca sunt oameni nepotriviti. Ce cauti cu Nicolicea acolo, daca vrei sa aiba presedintele un dram de atentie? Ce cauti cu domnul ala care injura prin Parlament, Brailoiu? Dragnea a pus PSD intr-o situatie dificila, va trebui sa il treaca prin Parlament. Este imposibil, daca UDMR a spus ca va fi non-combat, e o decizie fara cap. E cea mai stupida remaniere post-decembrista, prin momentul ales si lista.

Daca Tudorel avea inspiratia sa nu isi scrie demisia, azi radea. Dragnea ii va pune, cu tot dinadinsul, presedintelui aceeasi lista in fata. Nu va renunta nici la Brailoiu, nici la Nicolicea. Dupa votul din Parlament, daca se va produce, presedintele va intra in proceduri judiciare. Primul lucru pe care il va face e de a se adresa CCR prin care va spune ca a respins cei 3 ministri, e ceva fara precedent. Presedintele pregateste o motivare, asa cum a spus CCR. Dragnea va iesi sifonat”, a declarat Basescu la Romania TV.

Iohannis, despre remaniere: „Este o farsa”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca remanierea guvernamentala propusa de PSD este „un fel de farsa”, precizand ca nu o accepta „asa cum a fost propusa”.

„In legatura cu propusa remaniere guvernamentala, am analizat intreaga situatie si, dupa parerea mea, aceasta remaniere este un fel de farsa, nu are absolut nimic de a face cu imbunatatirea actului de guvernare, chit ca de asa ceva am avea nevoie, nu are absolut nicio treaba cu agenda romanilor sau cu agenda Romaniei, este cauzata de o rafuiala mai degraba din interiorul PSD. Mi se pare ca aceasta remaniere intreaga este neavenita. Pe de alta parte, avem cele trei demisii si la un moment dat aceste trei persoane vizate vor pleca, insa cele trei propuneri care au fost facute pentru a inlocui ministrii care pleaca sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru functia de ministru si in consecinta nu accept aceasta remaniere asa cum mi-a fost propusa. (…) Persoanele pur si simplu nu sunt pregatite, nu au tinuta necesara pentru a ocupa aceste pozitii”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Seful statului a anuntat ca nu ia act de demisiile celor trei ministri de la Justitie, Fonduri Europene si de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni pana cand nu stie ce persoane vor prelua portofoliile.

El a precizat ca a avut o discutie telefonica cu premierul Viorica Dancila, pe care a rugat-o fie sa vina cu alte propuneri pentru cele trei ministere, fie sa propuna interimari, pana cand PSD va veni cu candidati pe care ii poate accepta.

Premierul i-a raspuns ca se va gandi si va veni cu o solutie.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: