Dragnea va organiza doua sedinte CEX in loc de una. Prima va fi o reglare de conturi sangeroasa, Firea si Tutuianu vor fi dati afara din partid

politica

Liviu Dragnea intentioneza sa organizeze, in perioada imediat urmatoare, doua sedinte ale Comitetului National Executiv, informeaza surse din PSD citate de Digi24.

Un CEx va fi dedicat exclusiv remanierii, iar in alta sedinta ar urma sa fie discutata situatia celor care au criticat conducerea partidului, cu precadere Gabriela Firea ai Adrian Tutuianu.

Decizia oficiala va fi luata vineri, dar vor fi cu siguranta doua sedinte CEx, iar una dintre ele chiar saptamana viitoare. Liviu Dragnea vrea sa discute cu mai multi lideri PSD pentru a stabili exact daca prima va fi discutia referitoare la situatia tensionata din partid.

Antena 3 a anuntat, miercuri, ca Liviu Dragnea a decis sa ii excluda din partid pe doi dintre principalii sai contestatari, Gabriela Firea si Adrian Tutuianu.

„Dragnea vrea sa propuna excluderea Gabrielei Firea si a lui Adrian Tutuianu din PSD”, dezvaluie Antena 3, post apropiat de PSD.

Miercuri, doi membri cu greutate ai PSD Bucuresti, Orlando Culea si Florin Ghiulbenghian, i-au trimis lui Dragnea o scrisoare in care ii solicita sa „dispuna” excluderea din partid a Gabrielei Firea si a lui Robert Negoita. In scrisoare, Ghiulbenghian anunta ca a depus mai multe plangeri penale impotriva lui Firea.

In scrisoare, Ghiulbenghian afirma ca s-a consultat cu Darius Valcov inainte de a declansa atacul impotriva lui Firea.

„In urma discutiilor cu d-ul Darius Valcov subsemnatul Ghiulbenghian Florin Mihai am decis sa depun, in data de 07.09.2018, o actiune in constatare la Tribunalul Municipiului Bucuresti prin care am solicitat sa fie constatata ilegalitatea alegerii celor doi, Firea Gabriela si Negoita Robert, in functiile de vicepresedinti ai PSD.

In baza solicitarii mele, la Tribunalul Municipiului Bucuresti s-a constituit dosarul nr.30167/3/2018, care a avut un prim termen de judecata in data de 11.10.2018, termen la care numita Firea Gabriela a depus o cerere de interventie prin care, la punctul 4, solicita sesizarea Ministerului Public cu privire la aspectele semnalate in cerere, ceea ce va duce, in mod evident, la aplicarea prevederilor Art. 26, alin. 1 din Legea Partidelor Politice”, arata Ghiulbenghian in scrisoare.

El mai spune ca a depus si plangeri penale privind „grave infractiuni” comise de Firea.

„De asemenea, tot in urma discutiilor cu d-ul Darius Valcov, subsemnatul Ghiulbenghian Florin Mihai am decis sa depun mai multe plangeri penale, in numele Fundatiei Europene pentru Buna Guvernare si Prevenirea Coruptiei – EurHonest, unde sunt Presedinte, cu privire la gravele infractiuni ce ne-au fost semnalate a fi fost comise de numita Firea Gabriela in calitate de Primar General al Municipiului Bucuresti, infractiuni ce aduc un urias deficit de imagine Romaniei si partidului nostru”, mai arata Ghiulbenghian.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: