news

Dragnea va rezolva si asta. Casa Regala cere un milion de lei de la statul roman ca despagubiri pentru ca nu-si poate taia padurile

Tribunalul Bihor si-a declinat competenta solutionarii cererii familiei regale de a obtine despagubiri pentru suprafetele de paduri detinute in arii protejate si care astfel nu pot fi exploatate, suma fiind de aproximativ un milion de lei pentru anul 2015. Procesul a fost mutat la Curtea de Apel Oradea, unde va incepe in 2 mai.

In noiembrie 2017, membrii familiei regale a Romaniei au deschis un proces la Tribunalul Bihor, dupa ce autoritatile ar fi refuzat sa solutioneze cererea de avizare a documentatiei depuse in vederea obtinerii unui ajutor de la stat pentru anul 2015, drept compensatie pentru paduri detinute in arii protejate, care astfel nu pot fi exploatate.

Paratii in acest proces sunt Garda Forestiera Oradea si Ministerul Apelor si Padurilor, care au aratat ca instanta nu este competenta pentru solutionarea dosarului, iar judecatorul a admis acest lucru.

”Admite exceptia necompetentei materiale a Tribunalului Bihor, invocata de parati. Declina in favoarea Curtii de Apel Oradea competenta de solutionare a cauzei formulate”, este solutia Tribunalului, potrivit news.ro.

Prima infatisare la Curtea de Apel Oradea va avea loc in 2 mai, reclamantii fiind mostenitorii fostului Rege Mihai I al Romaniei, respectiv Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei, Alteta sa Regala Principesa Elena a Romaniei, Alteta Sa Regala Principesa Sofia a Romaniei, Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei si Irina Walker, prin mandatar Ion Tuca.

Obiectul procesului de la Curtea de Apel este ”refuz solutionare cerere acordare compensatii an 2015”.

Dosarul de despagubiri a fost depus la autoritati in anul 2015, insa pentru ca nu a fost solutionat, familia regala s-a adresat instantelor.

Familia fostului rege solicita compensatii de aproximativ un milion de lei, pentru terenuri impadurite pe care le detine in arii protejate. In localitatea aradeana Savarsin, familia detine peste 1.200 de hectare in arii protejate, din aproximativ 7.000 de hectare pe care le are in proprietate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

7 minute ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

22 de minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

37 de minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

52 de minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

O oră ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

O oră ago