Dragnea va trebui sa-l lase din brate pe Valcov. Ambasada Germaniei, pozitie foarte dura la adresa consilierului lui Dancila

politica

Ambasada Germaniei condamna ferm ”orice forma de discriminare, defaimare sau dusmanie fata de minoritatea germana si fata de oricare alta minoritate din Romania” si a transmis, miercuri, multumiri tuturor celor care si-au aratat sustinerea si au luat pozitie impotriva acuzatiilor ”lipsite de orice fundament” care s-au adus minirotatii germane.

Ambasada Germaniei a postat, miercuri, un mesaj pe Facebook intitulat ”Cu privire la cele mai recente acuzatii impotriva minoritatii germane din Romania”, in care anunta ca a primit numeroase mesaje de sustinere in ultimele zile.

”Numerosi politicieni, reprezentanti ai minoritatilor, ai mediului de afaceri, grupuri ale societatii civile si persoane particulare si-au exprimat in ultimele zilele indignarea cu privire la declaratiile defaimatoare si ofensatoare despre minoritatea germana si au asigurat minoritatea germana de sustinerea lor. Multe dintre aceste reactii de sustinere au fost transmise direct si Ambasadei. Ambasada Germaniei le multumeste in mod expres acestor sustinatori”, se arata in mesaj.

De asemenea, reprezentantii Ambasadei condamna ferm toate acuzatiile care s-au adus in spatiul public.

”Dorim sa profitam de aceasta ocazie pentru a sublinia in mod clar: condamnam ferm orice forma de discriminare, defaimare sau dusmanie fata de minoritatea germana si fata de oricare alta minoritate din Romania. Acuzatiile de felul celor formulate in ultimele zile sunt lipsite de orice fundament si pentru ele nu exista justificare. Le multumim celor care au luat hotarat pozitie impotriva acestor acuzatii”, se mai arata in mesaj.

Deputatul FDGR Ovidiu Gant a spus ca „o serie de membri PSD au reluat atacurile mizerabile” la adresa minoritatii germane si a reprezentantului ei legitim in Parlament, Guvern si relatii internationale, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, si ca este indamisibil ca Darius Valcov nu a fost demis imediat de catre premierul Viorica Dancila, careia ii „solicita imperativ” acest lucru.

De asemenea, Gant a cerut PSD si lui Liviu Dragnea, miercuri, in plenul Camerei, sa se delimiteze de declaratiile unor asemenea membri, inclusiv de cele ale fostului ministru Liviu Pop.

Luni, grupul parlamentar al minoritatilor nationale i-a solicitat premierului Viorica Dancila, printr-o scrisoare, demiterea consilierului Darius Valcov, dupa postarea in care acesta asocia insemnele Forumului Democrat al Germanilor cu svastica.

Consilierul premierului, Darius Vacov, a postat duminica pe pagina sa de Facebook un clip video care sugereaza ca #rezist si Forumul Democrat al Germanilor din Romania sunt organizatii naziste. In montaj apare si o fotografie cu presedintele Iohannis, pe care il aseamana cu Hitler.

De asemenea, in 23 august, senatorul PSD Liviu Pop a afirmat, la Antena 3, ca presedintele Klaus Iohannis a condus o organizatie care este un “continuator” al unui grup nazist, fostul ministru al Educatiei spunand ca are aceste informatii “de pe net”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: