Dragnea vede conspiratii la tot pasul. Seful PSD banuieste ca pana si Horodniceanu lucreaza pentru suspendarea lui Dancila

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost intrebat, luni, daca ar putea exista o legatura intre plangerea penala depusa de liderul PNL Ludovic Orban impotriva premierului Viorica Dancila si prelungirea mandatului lui Daniel Horodniceanu la sefia DIICOT pentru a se ocupa de aceasta plangere, Dragnea replicand ca nu are argumente in sprijinul acestei afirmatii, dar nici nu poate spune ca nu este adevarat.

„Eu nu pot sa aduc argumente in sprijinul acestei idei. Am vazut-o vehiculata in spatiul public si trebuie sa recunosc sincer ca nu am reusit sa-mi gasesc eu contraargumente la acest lucru. Mai spunea cineva – domnule, dar nu am vazut asa o reactie rapida si foarte publica din partea parchetului unde a fost depusa plangerea impotriva lui Iohannis. Nu am argumente sa spun asta, dar nici nu am contraargumente sa spun ca nu e adevarat”, a declarat luni Liviu Dragnea, la finalul sedintei Biroului Permanent National (BPN) al PSD.

Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, a fost delagat la conducerea institutiei pentru inca sase luni, dupa ce mandatul acestuia a expirat in 19 mai. Horodniceanu a explicat ca mandatul este interimar si se poate incheia mai repede daca se finalizeaza procedura de numire a noului sef al institutiei.

”Asa se intampla cu fiecare procuror. Intre 20 si 12 zile inainte, procurorul general trebuie sa cunoasca absolut fiecare delegare in parte si fiecare finalizare de mandat pentru a putea asigura interimatul si a nu lasa functia descoperita. Se intampla doar pentru interimat”, a declarat Horodniceanu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Oliver-Felix Banila la conducerea DIICOT, in vederea obtinerii avizului consultativ.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis si calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justitiei de avizare a numirii procurorului Felix Banila in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), stabilind ca in 6 iunie sa transmita avizul catre Ministerul Justitiei.

Ulterior, propunerea va fi inaintata presedintelui Klaus Iohannis.

Contracandidatul lui Banila a fost actualul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: