Dragnea, vizitat de ambasadorul SUA. Presedintele PSD dezvaluie despre ce a discutat cu Hans Klemm

news

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a precizat ca in cadrul intalnirii pe care a avut-o, marti, cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a reiterat punctul de vedere sustinut si la Washington, conform caruia, in urma Parteneriatului strategic cu Statele Unite, Romania trebuie sa inceapa sa aiba de castigat si din punct de vedere economic.

„Parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite este extrem de important pentru noi si foarte bun. El trebuie sa inceapa si sa aiba o componenta economica substantiala. Adica, Romania sa inceapa sa aiba si de castigat din punct de vedere economic de pe urma acestui parteneriat strategic, care din punct de vedere al apararii este in regula, din punct de vedere militar este in regula, dar e bine pentru noi, si cred ca si pentru americani, ca acest parteneriat sa aiba o componenta economica efectiva (…) investitii americane in Romania”, a declarat Dragnea pentru B1 TV, citat de Agerpres.

El a adaugat ca raspunsul reprezentantilor SUA a fost unul pozitiv, existand si rezultate din acest punct de vedere.

„Romania trebuie doar prezentata. A venit Exxon, am avut intalnire cu vicepresedintele Exxon, am avut intalnire cu cei de la Bell Helicopter. Incep sa fie interesati. Si cu orice oficial american cu care ma vad — ambasador sau orice alt oficial de la Washington — spun lucrul acesta. Si il spun si public: sa vina sa investeasca. Romania e o tara stabila din punct de vedere politic, o tara stabila din punct de vedere economic. Este, a fost multa vreme o insula de stabilitate in zona. Este interesanta pentru ei din punct de vedere militar. Vreau sa fie interesanta pentru ei si din punct de vedere economic. Pentru ca vreau ca si romanii sa simta in buzunarele lor efectele benefice ale acestui parteneriat strategic. Romania a fost foarte loiala si foarte serioasa in cadrul acestui parteneriat si va fi in continuare. Orice solicitare a partenerilor americani a fost acceptata. Dar, repet, pe partea economica trebuie sa avem si avantaje. (…) Si raspunsul a fost pozitiv. Si la Washington, si aici. Si lucrurile incep sa se intample”, a spus el.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca in cadrul intalnirii cu ambasadorul Hans Klemm a fost abordata si tema infiintarii Muzeului Holocaustului in Romania.

„A venit domnul Radu Ioanid din Statele Unite. De asemenea, a venit impreuna cu dumnealui domnul ambasador Klemm. Am discutat despre cateva chestiuni legate de Muzeul Holocaustului, care se va infiinta in Romania. Este un lucru pe care l-am discutat cu domnul Ioanid si la Washington, cand am fost. De asemenea, am discutat cu domnul ambasador despre evolutiile din Uniunea Europeana si despre relatiile dintre Statele Unite si Romania”, a precizat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: