Dreptate in Moldova. Incatusat cu mainile la spate si inconjurat de mascati. Asa a fost adus un fost sef al Politiei si fost ministru al Apararii in fata judecatorilor

politica

Alexandru Pinzari, fost sef al Inspectoratului General al Politiei si fost ministru al Apararii din Moldova, a fost adus duminica in fata judecatorilor din Chisinau cu mainile incatusate la spate si inconjurat de mascati. In fata judecatoriei, mai multi fosti deputati ai Partidului Democrat si fostul premier Pavel Filip au venit sa ceara ca Pinzari sa fie pus in libertate. Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Alexandru Pinzari.

UPDATE Instanta a decis ca Pinzari sa fie trimis in arest pentru 30 de zile.

Alexandru Pinzari a fost retinut vineri in dosarul fostei Directii nr. 5 a Inspectoratului National de Investigatii (INI). Directia 5 este acuzata de „politie politica”, intrucat a supravegheat indeaproape mai multi politicieni, inclusiv pe Maia Sandu, si numerosi jurnalisti. Pinzari este acuzat de „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegala a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” si „fals in acte publice”.

In primele ore ale diminetii, la sediul judecatoriei au venit mai multi membri si simpatizanti ai Partidului Democrat (PD). Este vorba de cel putin zece persoane. Printre acestea se numara si fostul premierPavel Filip, care s-a oferit drept garant, potrivit postului TV8 Moldova.

„Am venit pentru ca este colegul meu. Cunostea despre acest dosar de mult timp si daca era vorba sa se eschiveze, demult facea lucrul acesta. Nu a fugit, este gata sa conlucreze in continuare si sa-si demonstreze nevinovatia. Sunt absolut sigur ca va avea parte de o judecata obiectiva si adevarul va triumfa. Colegii care sunt pe loc, sunt toti de acord sa vina sa garanteze pentru domnul Pinzari. In primul rand, legea admite pana la cinci persoane. Au venit colegii care erau in Chisinau. Eu, domnul Igor Vremea, Ion Leuca si Nicolae Ciubuc (n.r. ex-deputati PD)”, a spus Pavel Filip in sediul judecatoriei.

Anterior, PD, al carui membru este Alexandru Pinzari, a venit cu un comentariu prin care a condamnat atacurile la adresa acestuia. Intr-o postare pe retelele sociale, PD sustine ca prin retinerea acestuia, „unii dintre cei care ar fi trebuit pana acum sa lupte cu hotii si coruptii incearca astfel sa se dea bine pe langa noua putere”.

In fata magistratilor, Alexandru Pinzari a fost adus de catre mascatii Serviciului de Informatii si Securitate (SIS). El avea a mainile incatusate la spate, precum infractorii foarte periculosi.

Potrivit procurorilor, vineri, 29 iulie, au fost efectuate perchezitii in automobilul si domiciliul figurantului in dosar, care „la momentul comiterii faptelor infractionale, functii de conducere in cadrul IGP al MAI”. In rezultatul perchezitiilor, au fost ridicate dispozitive electronice si inscrisuri. Ulterior, figurantul a fost retinut si audiat.

Dosarul este cercetat prin prisma comiterii urmatoarelor infractiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegala a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” si „fals in acte publice”.

In dosarul fostei Directii nr. 5 a INI mai sunt vizati presedintele FEA, Dorin Damir, seful Inspectoratului de Politie Balti, Valeriu Cojocaru si un inspector de la Politia de Frontiera. Cei trei au fost retinuti in data de 5 iulie, dupa ce procurorii au descins la domiciliile, in birourile si masinile acestora.

Potrivit PCCOCS, actiunile procesuale vizeaza activitatea angajatilor fostei Directii nr. 5 din cadrul Inspectoratului National de Investigatii (INI), actiunile carora sunt cercetate prin prisma a cinci componente de infractiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegala a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” si „fals in acte publice”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: