Dronele Ucrainei au ajuns pana in Tatarstan, unde au lovit o rafinarie si o fabrica de asamblare a Shahed. Distanta este de peste 1.200 km

externe

Rafinarie Tatarstan

Drone ucrainene au atacat o rafinarie de petrol din Tatarstan. Aceasta se afla in apropierea locului fabricii de asamblare a dronelor Shahed, ci aceasta fiind vizata de dronele Kievului.

Informatii in acest sens au fost transmise presei de o sursa din cadrul serviciilor speciale, anunta RBC-Ucraina.

Potrivit sursei, a fost vorba de actiuni comune ale fortelor de securitate si de aparare ucrainene.

Intre timp, presa rusa relateaza ca este vorba despre rafinaria de petrol Taneko din Nijnekamsk. Potrivit datelor preliminare, o drona a lovit una dintre instalatii, provocand un incendiu.

Rafinaria de petrol Taneko (Tatarstan Oil Refinery Complex), detinuta de Tatneft, este situata in Nijnekamsk, Tatarstan. A fost infiintata in 2005 si este prima rafinarie construita de la zero in Rusia post-sovietica. In 2022, a urcat pe locul cinci in clasamentul celor mai mari rafinarii de petrol din tara, cu o capacitate de prelucrare de 16,2 milioane de tone de petrol pe an.

Incendiul de la rafinaria de petrol a fost  stins. Este demn de remarcat faptul ca Nijnekamsk este situat la aproximativ 1200 km de granita ruso-ucraineana. In plus, la doar cativa kilometri de oras se afla zona economica speciala „Alabuga”, unde marti a avut loc, de asemenea, un atac cu drone.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: