Drula a avut dreptate. Acum 2 luni: „Pun pariu pe o sticla de vin ca o sa veniti cu alt premier”. Rares Bogdan: „Tonul tau este foarte nepotrivit”

politica

Nicolae Ciuca a fost votat in unanimitate, joi, de liderii PNL ca propunere a partidului pentru functia de prim-ministru, PNL renuntand astfel la Florin Citu. Catalin Drula le-a spus liberalilor acest lucru inca de acum doua luni, starnind furia lui Rares Bogdan.

”Eu pun pariu pe o sticla de vin ca o sa veniti cu alt premier”, a spus Catalin Drula la inceputul lui septembrie, intr-o sedinta infierbantata intre liderii PNL si USR.

Rares Bogdan a reactionat atunci foarte furios.

”Pentru PNL nu exista alta optiune decat Florin Citu. Iti spun, Catalin, tonul tau este foarte nepotrivit, daca o faceai cu mine, nu mai erai in guvern”, a spus Rares Bogdan (sursa).

Florin Citu a prezentat joi, in sedinta Biroului Executiv (BEX), ca o ”victorie importanta” faptul ca PNL va reusi sa dea premierul, in conditiile in care este partidul mai mic din coalitie, au declarat pentru News.ro surse participante la sedinta.

„Este o victorie importanta pentru noi, PNL, sa avem primii premierul, mai ales pentru ca suntem partidul mai mic din coalitie. Pentru prima parte a rotativei il propun pe Nicolae Ciuca pentru functia de premier”, a spus Citu in BEX, potrivit surselor citate.

De asemenea, Florin Citu a propus in sedinta BEX ca delegatia PNL sa fie condusa la negocierile cu PSD si UDMR de Nicoale Ciuca.

Liderul PNL a mai spus ca era foarte important daca, la negocierile de anul trecut pentru formarea guvernului, el ar fi fost cel care conducea negocierile, in calitate de premier desemnat, si nu Ludovic Orban.

”Ciuca trebuie sa aiba libertate in negocieri”, a subliniat Citu, potrivit surselor News.ro.

La finalul sedintei BEX, Nicolae Ciuca a cerut o reconfirmare pentru locul sedintei de negociere cu PSD, spunand „inteleg ca la Guvern are loc”, au mai explicat sursele citate. Negocierile au loc insa la Parlament, incepand cu ora 16:00.

Ministrul interimar al Apararii, Nicolae Ciuca, a fost propus si votat joi de Biroul Executiv al PNL pentru functia de premier, cu unanimitate de voturi. Decizia conducerii PNL a venit dupa o discutie pe care Florin Citu a avut-o cu presedintele Klaus Iohannis, in urma blocarii negocierilor cu cei de la PSD.

”Din multiple motive ce tin de rigurozitate, cunoasterea statului roman, de momentul actual si datorita capacitatii sale manageriale pe care a reusit sa si-o demonstreze ca Sef de stat Major al Armatei Romane”, a explicat Rares Bogdan ratiunile desemnarii lui Ciuca de catre PNL.

La randul sau, Gheorghe Flutur a explicat ca renuntarea la nominalizarea lui Florin Citu ca premier demonstreaza capacitatea partidului de a intelege ca mai importanta e tara decat un om.

”Eu cred ca trebuie observat inclusiv la presedintele Florin Citu aceasta atitudine pragmatica si sincera de a merge mai departe”, a afirmat el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: