Drula anuleaza inca o mare afacere a lui Radoi. Da afara din metrouri firmele de paza si aduce in loc Jandarmeria

politica

Metrorex va demara actiunile necesare pentru asigurarea pazei la metrou de catre Jandarmerie, potrivit unei adrese transmisa de companie catre „Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM) si publicata luni de organizatia sindicala.

„Cu referire la propunerea dumneavoastra ca paza in reteaua de metrou sa fie asigurata de jandarmi (…), in scopul de a materializa propunerea (…), vom demara actiunile necesare pentru asigurarea prezentei jandarmeriei in cadrul retelei de metrou care sa asigure paza bunurilor materiale, ordinea publica, siguranta calatorilor si a lucratorilor de la metrou”, se mentioneaza in adresa trimisa de Metrorex catre USLM, conform copiei publicata de organizatia sindicala.

Documentul este datat vineri, 21 mai, si semnat de directorul general al Metrorex, Stefan Paraschiv, potrivit copiei remisa jurnalistilor de reprezentantii USLM. Metrorex este in subordinea Ministerului Transporturilor, care este condus de Catalin Drula.

Presedintele USLM, Ion Radoi, a apreciat ca folosirea Jandarmeriei pentru serviciile de paza in sistemul de metrou ar dubla costurile platite in prezent pentru acestea.

„S-au facut niste comparatii cu firmele de paza actuale si Jandarmeria, din cate cunosc, ar duce cel putin la un pret dublu. Dar nu stiu cifra, stiu doar ce mi s-a spus de directorii de dinainte”, a declarat Ion Radoi intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Liderul sindicatului de la metrou a mai precizat ca in prezent exista intre 500 si 600 de paznici, angajati ai unei firme private, care asigura siguranta in sistemul de metrou.

„Nu stiu cu exactitate, dar din datele pe care le detinem si noi, la firma de paza sunt 500 – 600, pe acolo”, a aratat Ion Radoi.

In aceeasi adresa, Metrorex propune organizatiei sindicale de la metrou sa elibereze spatiul de la Piata Unirii 1 dat in folosinta USLM pentru ca acesta sa fie folosit de Jandarmerie, urmand ca Metrorex sa ofere organizatiei sindicale spatii in cadrul Depoului Pantelimon.

Liderul USLM a respins aceasta propunere si apreciat ca ea reprezinta o incercare a Metrorex de a destabiliza organizatia sindicala.

„Este o incercare de destabilizare a sindicatului, asta este clar. Aduc 5 jandarmi aici (in sediul USLM de la Piata Unirii 1, n.r.) si te dau afara”, a adaugat Ion Radoi.

Citeste si: PSD-istul Radoi anunta ca este gata sa-si dea foc: „Nu ies decat daca ma omoara”. Drula vrea sa-i dea afara pe sindicalisti din sediul din statia de metrou Unirii

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: