Drula anunta ca are informatii grave din Occident: „Este mult capitalul rusesc legat de clasa politica romaneasca, nu pot sa spun mai mult”

politica

Presedintele USR, Catalin Drula, a sugerat miercuri ca multi politicieni romani au legaturi financiare cu entitati din Rusia. Drula a refuzat insa sa prezinte mai multe detalii.

„In privinta razboiului din Ucraina, ati sustinut ca autoritatile romane au avut o reactie cam timida. Care sunt masurile pe care le sustine USR?”, a fost intrebat Drula intr-un interviu pentru Agerpres.

In raspuns, Drula a dezvaluit o informatie grava. El a sugerat ca sunt multi politicieni romani cumparati de Rusia.

„Eu am spus ca noi suntem – folosind un englezism si un limbaj de internet – followeri. Adica, cei care se uita la ceilalti. Or, nu ar trebui sa fim asta, pentru ca suntem al saptelea stat din UE, suntem aici, in Flancul Estic, in primul rand al NATO, al Uniunii Europene.

Noi am cerut din prima zi masuri dure, fie ca a fost vorba la inceput de interzicerea survolului aeronavelor – si noi am asteptat sa faca ceilalti. Inca de la jumatatea lui martie am cerut interzicerea comertului cu Rusia si a intrarii navelor sub pavilion rusesc in portul Constanta. Chiar am facut o monitorizare si cred ca, pana saptamana trecuta, intrasera in jur de 50 de nave explicit sub pavilion rusesc. Nu vorbesc si de alte nave care aduc marfuri rusesti si le descarca la Constanta sau pleaca.

Deci nu putem avea comert ca in zilele normale cu un regim criminal. Toti liderii lumii libere vorbesc de un criminal de razboi – si ororile care se petrec in Ucraina, ca sa putem sa le inglobam, aproape ca le blocam mental. Le privim ca pe imaginile din Al Doilea Razboi Mondial, cu oameni cu vietile distruse. Si in timpul asta, Europa – si mai ales Germania – finanteaza vrand nevrand pe Putin, cu miliarde si miliarde de euro, prin comertul pe care il face cu Rusia inca.

Pozitia noastra este ca Romania trebuie sa fie printre primele state care sa aplice acest embargo pe comert. Asta cerem explicit astazi: sa oprim cumpararea de gaz, de petrol, schimburile comerciale cu Rusia. Este un regim criminal. Asa cum nimeni nu-si imagina in Al Doilea Razboi Mondial ca poti face un comert cu puterile agresoare, cu puterile fasciste, in timp ce pe de alta parte ai lupte, asa si acum, trebuie sa oprim acest acest comert cu Rusia.

Trebuie sa mergem dupa banii rusesti din Romania. Aici exista o timiditate a statului roman. Sunt informatii pe care le avem pe surse, din dialogurile pe care le avem si cu partenerii nord-atlantici. Nu pot sa spun mai mult la acest punct, dar este mult capitalul rusesc legat de clasa politica romaneasca, pentru ca sanctiunile inseamna…

Stiti, exact ca la acele yachturi. OK, yachturile oligarhilor, dar nu stim exact cum le-au trecut pe un offshore sau si-au schimbat apartenenta. Si atunci s-au facut unitati speciale de procurori si de politisti economici judiciari in America, in Olanda, in Marea Britanie, care sa urmareasca aceste interese. Asta trebuie sa se intample si in Romania. Trebuie luata urma capitalului rusesc. Or, exista o mare timiditate din partea mediului politic romanesc in aceasta directie”, a declarat Drula.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: