politica

Drula anunta ca Grindeanu „distruge” si calea ferata: „35 din 74 de licitatii de reparatii, anulate in ultimele saptamani. Incompetenta PSD ne arata ca pana si replicarea unui model de succes este prea mult”

Presedintele USR, Catalin Drula, sustine ca ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, „distruge” calea ferata, avand in vedere ca 35 din 74 de licitatii de reparatii au fost anulate in ultimele saptamani.

„Cum distruge Grindeanu calea ferata: 35 din 74 de licitatii de reparatii, anulate in ultimele saptamani. In PNRR Transporturi, Sorin Grindeanu are 1 miliard de euro pentru lucrari rapide de crestere a vitezei pe sute de kilometri de cale ferata. Cu acesti bani, Grindeanu ar trebui sa faca: inlocuiri de sina, traversa, schimbatoare de cale (macaze), electrificare, treceri la nivel sau centralizare electronica. Modelul este cunoscut de anul trecut. Cu bani de la bugetul de stat am reparat o linie intre Buzau si Faurei. A costat 60 de milioane de lei pentru 40 km, a durat 5 luni si a crescut viteza de la 30 km/h la 120 km/h”, a scris Drula sambata, pe Facebook.

El a mentionat ca astfel de lucrari rapide, eficiente si cu beneficiu enorm pentru calatori ar putea fi executate, cu un miliard de euro din PNRR, „pe sute si sute de kilometri de cale ferata”.

„Incompetenta PSD ne arata ca pana si replicarea unui model de succes este prea mult. Din 74 de licitatii lansate, 35 au fost anulate fiindca nu a ofertat nimeni. Pe celelalte a venit cate un singur ofertant. Si mai sunt cateva zeci de astfel de puncte nevralgice aflate in licitatie pentru care ar trebui sa se depuna oferte in luna august”, sustine Drula.

Potrivit liderului USR, defalcat pe regionale CFR, situatia este urmatoarea: Regionala Craiova: 20 licitatii anulate, 6 cu oferte depuse; Regionala Bucuresti: 11 licitatii anulate, 4 cu oferte depuse; Regionala Brasov: 4 licitatii anulate, 17 cu oferte depuse; Regionala Galati: 6 licitatii (fara oferte depuse); Regionala Timisoara: 0 licitatii anulate, 5 cu oferte depuse; Regionala Iasi: 1 licitatie (fara oferte depuse); Regionala Cluj: 0 licitatii anulate, 7 depuse, 24 fara oferte depuse.

El a adaugat ca in total au fost 35 licitatii anulate, 39 licitatii cu oferte depuse, 31 fara oferte depuse (in derulare).

„In total, domeniul feroviar are alocate in PNRR 4 miliarde de euro. Romania va pierde acesti bani, daca anul acesta nu sunt contractate cel putin 2 miliarde”, mai sustine Drula.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un avion rusesc s-a prabusit in Crimeea: „Rusii si-au doborat propriul avion Su-27”

Un avion rusesc s-a prabusit joi in apropiere de orasul Sevastopol din Crimeea ocupata. "Un…

2 ore ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

6 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

6 ore ago