Drula anunta realibilitarea „unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care romanii isi rup masinile”: „Refacem fundatia pana la un metru in profunzime”

politica

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula, a anuntat ca, incepand de luni, va fi schimbata viteza la „reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care romanii isi rup masinile”, respectiv DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucatii lipsa din A1 Sibiu – Nadlac.

„De luni, schimbam viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care romanii isi rup masinile – DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucatii lipsa din A1 Sibiu – Nadlac. Pana acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit si reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectati 5,3 km care arata acum ca dupa bombardament, carosabilul sa fie refacut complet, inclusiv fundatia. Vorbim despre refacerea acesteia pana la un metru in profunzime cu balast, piatra sparta, geocompozit anti-fisura si 3 straturi de asfalt. Pe alti 5 km pe care nu sunt probleme la fundatie se va asterne covor asfaltic. Important: traficul pe sectiunea respectiva va fi restrictionat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone. Am luat aceasta masura pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrari”, a scris ministrul, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat ca, in urma consultarilor dintre Ministerul Transporturilor, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si transportatori, acestia au agreat folosirea urmatoarelor rute alternative: A1 Nod Balint – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebes – DN 68 Caransebes – DN 68 Hateg – DN 66 Hateg – DN 66 Simeria – A1 Simeria sau A1 Nadlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

„Dupa finalizarea lucrarilor care pornesc pe 10 mai si dureaza 2 luni, vom avea in sfarsit un DN68A decent.
Dar asta nu e de ajuns: in paralel, ii dam bice si cu finalizarea ‘gaurii’ de 13 km din A1, intre Margina si Holdea – saptamana viitoare vor fi depuse ofertele in cadrul licitatiei pentru proiectare si executie.”, a precizat Catalin Drula.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: