Drula: „Atentie! Datoria publica a ajuns la 52,4% din PIB. Ii cer lui Marcel Ciolacu sa prezinte de indata planul de reducere a cheltuielilor”

politica

Catalin Drula

Liderul USR Catalin Drula a atras atentia, marti, ca datoria publica a ajuns la 52,4% din PIB in februarie 2024, ceea ce este o incalcare a legii responsabilitatii fiscal-bugetare. El ii solicita premierului Ciolacu sa prezinte de indata planul de reducere a cheltuielilor si adauga ca „Romania nu mai poate functiona pe datorie, cu imprumuturi la unele dintre cele mai mari dobanzi din Europa”.

„Atentie! Datoria publica a ajuns la 52,4% din PIB in februarie 2024. Este o incalcare a legii responsabilitatii fiscal-bugetare. Ii cer lui Marcel Ciolacu sa prezinte de indata planul de reducere a cheltuielilor. Romania nu mai poate functiona pe datorie, cu imprumuturi la unele dintre cele mai mari dobanzi din Europa.

Potrivit legii responsabilitatii fiscal-bugetare, depasirea pragului de 50% din PIB a datoriei publice ar trebui sa declanseze imediat un plan de reducere a cheltuielilor si a datoriei.

In loc sa vina cu un plan clar, guvernul lui Marcel Ciolacu alege sa ignore legea. In schimb, ce vor sa faca e sa aranjeze cifrele din pix. In ianuarie, datoria de 50,2% din PIB a fost «revizuita»”, din pixul ministrului Finantelor al PNL, la 49,9%”, a scris Catalin Drula pe Facebook.

El a mai precizat ca „nu mai pot merge cu ascunderea adevarului”.

„E timpul ca Marcel Ciolacu sa iasa in fata romanilor si sa spuna unde s-au dus banii imprumutati, sa prezinte un plan real de reducere a cheltuielilor si sa opreasca imediat jaful public.

Datoria Romaniei afecteaza viata fiecaruia dintre noi. Banii imprumutati astazi de Ciolacu si Ciuca pentru sinecuri si pensii speciale vor trebui platiti, cu dobanda, de viitoarele generatii.

Pe 9 iunie, nu ii lasa sa iti fure viitorul. Dreapta Unita va opri jaful public si va lasa mai multi bani in buzunarele romanilor care muncesc cinstit”, a conchis Drula.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: