Drula atrage atentia ca Rares Bogdan s-a autodenuntat si cere implicarea procurorilor: „Este complet ilegal ca managementul unei companii de stat sa fie numit pe criterii politice”

politica

Catalin Drula, fostul ministru al Transporturilor, atrage atentia ca PNL comite o ilegalitate numind pe criterii politice managementul de la CNAIR si de la alte companii de stat. Mai mult, sunt incalcate si prevederile din PNRR, Romania riscand astfel sa piarda banii de la UE.

„Au facut ceva ilegal, daca este adevarat ce se spune in presa. Au impartit companii de stat pe partide politice. Se spune ca compania de drumuri e a PNL-ului (CNAIR – n.red.), Metrorexul e tot al PNL-ului, nici nu stiu cum le-au impartit, ca este netransparent. Am inteles ca Rares Bogdan s-a si laudat primarilor.

(…) Este complet ilegal ca managementul unei companii de stat sa fie numit pe criterii politice. Ceea ce au facut prin aceasta negociere de care am aflat din spatiul public, ba chiar sunt lideri liberali, ca Rares Bogdan, care se lauda in partid, ‘Am luat noi CNAIR-ul’, este perfect ilegal.

Cei care se ocupa cu incalcarea legii in Romania trebuie sa faca ceva, eu sesizez politic ca acest lucru merge in contra legii, a OUG 109, merge impotriva normelor OECD, organizatia la care vrem sa aderam, merge impotriva a ceea ce ne-am angajat in PNRR. Unul dintre jaloanele de acolo si, repet, daca nu indeplinesti un jalon se blocheaza banii, este numirea de management profesionist la aceste companii, care exclude sa fie pe baza de partid. De ce este nevoie de acesti profesionisti? Tocmai ca sa pui in practica un program atat de ambitios.

PNL a venit in interimat la Ministerul Transporturilro si a distrus partea de profesionalizare pe care o adusesem eu, se poate verifica doar punand CV-urile unul langa altul, nu este nevoie sa ma creada nimeni pe cuvant. Au fost adusi secretara lui cutare, baiatului nu stiu de la partid de la sector… Nu putem avea rezultate fara sa aduci oameni buni. Prin aceasta repolitizare distrugem increderea profesionistilor de a se implica in sectorul de stat, ne invartim in acelasi cerc. Degeaba avem bani de la PNRR pe hartie daca nu avem implementate proiectele in teren”, a declarata Catalin Drula la Digi24.

Prim-vicepresedintele Rares Bogdan a anuntat, pe 25 noiembrie, ca PNL va decide cine conduce Compania de Autostrazi (CNAIR) si Compania Nationala de Investitii (CNI), potrivit intelegerilor din coalitia cu PSD si UDMR.

”Ii asigur pe primarii liberali ca vom pune un liberal sa coordoneze investitiile din CNI. CNAIR va fi condusa de un profesionist pe care il va alege PNL”, a declarat Rares Bogdan chiar la Digi 24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: