politica

Drula: „Bode, omul care daca aude ‘padure’ sare in mijlocul noptii cu mana la chipiu”. Bode, aparat in Parlament de Simonis de la PSD

Deputatul USR Catalin Drula a sustinut, luni, ca este „rusinos” ca Romania il are pe Lucian Bode ministru de Interne, care „si-a facut un doctorat fake cu conducatorul Academiei SRI”.

„Doctorul Bode vorbea mai devreme de securism, omul care isi ameninta colegii de partid cu dosare de la ‘Doi si un sfert’, omul care daca aude ‘padure’ sare in mijlocul noptii cu mana la chipiu, omul care si-a facut un doctorat fake cu conducatorul Academiei SRI. Am fi vrut sa ii spunem motiunea rusinii, pentru ca stiti foarte bine ca este o rusine sa il avem pe Lucian Bode ministru de Interne si este rusinos si pentru PNL si pentru PSD sa trebuiasca sa il aparati la votul de astazi”, a afirmat Drula, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea motiunii simple impotriva ministrului de Interne, citat de Agerpres.

El a amintit ca USR a mai depus o motiune simpla impotriva lui Lucian Bode in luna octombrie a anului trecut.

„Atunci va avertizam ca vom rata Schengen pe mana lui Lucian Bode si ca este un act de patriotism sa votati acea motiune si sa il demitem. Nu v-ati gasit patriotismul si intre timp am ratat Schengen-ul, Lucian Bode a fost demonstrat plagiator, iar Manastire, stimati PNL-isti, va ameninta cu dosare de la ‘Doi si un sfert’.

Spunea presedintele vostru, al PSD si al PNL, presedintele Iohannis, ca hotii in Romania s-au cocotat la varful statului. Asa este. Iar el, Iohannis, patroneaza acest sistem. Mai spune acelasi presedinte ca in politica si daca exista o suspiciune de plagiat trebuie sa te retragi, sa faci un pas in spate. Astazi avem vreo patru vicepresedinti ai Camerelor, premier, ministru de Interne cu mai mult decat suspiciuni de plagiat”, a mai afirmat Drula.

„Domnul Bode spunea – plagiatul e un furt. Pai daca e asa, atunci, la varful Ministerului de Interne avem astazi un hot. Lucian, esti disperat, te agati de putere, faci rau Romaniei si asta e problema mea si a noastra. Faci rau unei tari pentru care luptam si pe care o iubim”, a mentionat Drula.

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, luni, ca motiunea simpla impotriva ministrului de Interne Lucian Bode este „mediocra”, mentionand ca in cazul acuzatiilor de plagiat a tezei de doctorat a lui Bode trebuie asteptata decizia instantelor.

„Trebuie sa scoatem in evidenta faptul ca sunt foarte putine de spus despre aceasta motiune simpla impotriva Ministrului de Interne, atat pentru faptul ca textul acesta este unul mediocru, prezentat mediocru si sustinut de cei care au depus aceasta motiune intr-o forma mai putin energica decat ne-am fi asteptat la o motiune mult anuntata luni de zile sau saptamani inainte”, a afirmat Simonis.

El a spus ca in textul motiunii aproape deloc nu se face referire la mandatul de ministru al lui Lucian Bode.

„Asta inseamna pe deductie logica faptul ca nu aveti nimic a-i reprosa domnului Lucian Bode in ceea ce priveste mandatul de ministru de Interne al Romaniei, pentru ca altfel ati fi spus acolo si ceea ce va deranjeaza, inactivitatea domniei sale. Ati facut referire in schimb la acele acuzatii de plagiat si, bineinteles ca intr-un stat de drept, intr-o tara democratica, deciziile sau verdictele nu le dau nici jurnalistii, nu le dau nici politicienii si e bine sa fie asa si sa dea o instanta.

Simonis le-a transmis reprezentantilor USR ca Lucian Bode a fost ministru si in Guvernul format cu USR, iar atunci acestia nu au ridicat aceasta problema.

„Eu cred ca cel mai bine ar fi sa asteptam deciziile instantelor, cei care sunt specialisti in domeniu, sa ne spuna adevarul, dar daca tot va place teoria aceea ca fiecare acuzatie trebuie sa fie urmata de o demisie, nu pot sa nu-mi amintesc cateva nume celebre din USR care sunt acuzate in aceste momente de diferite fapte si poate ca ar trebui sa incepeti dumneavoastra cu exemplul de a-i face sa demisioneze”, a mai transmis liderul deputatilor PSD, enumerandu-i pe Clotilde Armand, Allen Coliban, Dan Barna.

Simonis i-a acuzat pe reprezentantii USR ca au bagat milioane de euro intr-o campanie de denigrare a ministrului Bode.

„Nu vreau sa creez o polemica, spuneam ca textul este mediocru (…). Este regretabil ca o generatie de oameni politici, generatia mea, care au reusit sa convinga la un moment dat electoratul, intelege sa faca politica in felul acesta. Va invit, stimati colegi de la USR, sa va uitati la dezbaterile parlamentare ale anilor 90, unde oameni care erau crescuti in cu totul si cu totul alte vremuri si au avut activitatea in comunism erau in cadrul dezbaterilor mult mai asezati, mai verticali, aplicati, tehnici, fara atacuri la persoana, fara mizerii. (…) Ati bagat 2 milioane de euro in aceasta campanie de denigrare de presa impotriva ministrului de Interne”, a mai transmis Alfred Simonis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kremlinul acuza Romania ca vrea sa „anuleze cultura rusa” fiindca a refuzat sa mai inchirieze sali de cinema ambasadei Rusiei la Bucuresti

Romania a rupt din motive politice contractul de inchiriere a salilor de cinematograf cu Ambasada…

37 de minute ago

Viktor Orban, din nou anti-UE: „Ucraina se transforma din tara suverana in protectorat al Occidentului”

Ucraina nu mai poate fi considerata o tara independenta, deoarece Kievul depinde in totalitate de…

24 de minute ago

Congresmena republicana de origine ucraineana Victoria Spartz propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina

Victoria Spartz, singurul membru al Congresului american nascut in Ucraina, a depus amendamente prin care…

18 minute ago

„Lasere de 500 kilowati”. SUA anunta dezvoltarea a noi tehnologii de contracarare dupa ce a vazut modul in care Iranul a atacat Israelul

Masurile de combatere a dronelor si tehnologia ofensiva vor juca un rol important daca in…

20 de minute ago

Un tablou valoros furat din Oxford (UK) a fost recuperat in Romania. Tabloul valoreaza cateva milioane de euro

Un tablou din secolul al XVII-lea care a fost furat din galeria de arta a…

2 ore ago