Drula dezvaluie: Bode s-a comportat „lipsit de curaj” in criza declansata de Radoi de la metrou in luna martie, cand PSD-istul a blocat Capitala

politica

Fostul ministru al Transporturilor, Catalin Drula, il acuza de lasitate pe ministrul de Interne, Lucian Bode, in criza declansata in luna martie de greva provocata de Ion Radoi la metrou. Drula spune ca Bode a fost „lipsit de curaj” si ca a fost ajutat puternic de Dan Barna. Dezvaluiriel lui Drula au fost facute intr-un mesaj adresat membrilor USRPLUS pprin care il sustine pe Dan Barna in cursa interna pentru sefia partidului.

„L-am cunoscut pe Dan in 2016 cand am intrat amandoi ca deputati in Parlamentul Romaniei pe listele USR. Plecasem amandoi dintr-un guvern tehnocrat, care mi-as fi dorit sa aiba mai mult curaj. Dar despre asta probabil mai multe voi scrie in memorii.

Din 2016 si pana azi am trait alaturi de Dan atatea povesti de succes incat am putea umple volume intregi. Am coordonat campania pentru alegerile europarlamentare si cele prezidentiale, am fost impreuna in toata tara sa strangem semnaturi pentru campania «Fara Penali in Functii Publice», am vazut rolul sau esential in proiectul de fuziune USR PLUS si apoi am fost colegi in guvernarea acestui an.

In toate acele momente mi-am zis mereu in gand «asa trebuie sa fie un lider de partid». Vedeam la el si vad si azi competenta si integritate. Si un ultim ingredient – absolut esential in politica – pe care aveam sa-l vad din nou in ziua blocarii metroului: CURAJUL”, le scrie Catalin Drula colegilor sai de partid, intr-un mesaj intern, prezentat de news.ro.

In sprijinul, afirmatiilor sale, fostul ministru al Transporturilor povesteste, folosind numeroase metafore, cum interventia lui Dan Barna in ziua grevei de la metroul bucurestean a dus la detensionarea situatiei.

„Din zorii zilei am stat la discutii cu autoritati. Printre ele, un ministru de interne lipsit de curaj. Nu putea sa conceapa ca statul roman fusese capturat de mafioti si nu intelegea ca e in mainile lui sa restabileasca suveranitatea legii. Putin dupa rasarit eram in birou, la Ministerul Transporturilor. Atunci l-am sunat pe Dan Barna.

(…) Cand a intrat la mine in birou, la minister, am simtit cum intregul plan al zilei urmeaza sa se structureze natural. Intreaga echipa de criza era acolo, Dan a venit si cu echipa lui. Oamenilor care mi-au fost alaturi in mandatul de ministru le voi fi etern recunoscator pentru sprijin. Dar marturisesc ca la sosirea lui Dan eram linistit ca il aveam alaturi pe partenerul de drum indelungat si uneori anevoios. Cu Dan am gasit solutia legala. Dan m-a ajutat in negocierile cu toate autoritatile implicate. Toate piesele dintr-un puzzle complicat al unei zile de cosmar incepeau sa se potriveasca, asa cum toate instrumentele unei orchestre suna armonios sub bagheta unui dirijor”, le mai transmite Drula celor din USR PLUS.

Catalogandu-l si pe premierul Florin Citu drept un om lipsit de curaj, Drula face trimitere si la bugetul mare de care beneficiaza ministerul pe care l-a condus, subliniind ca tot datorita lui Barna a fost alocata o suma „record”.

„Credeti ca fara medierea lui Dan intre mine si un premier fara curaj si viziune as fi avut buget record de investitii la Ministerul Transporturilor? Va spun cu mana pe inima: nu”, mai scrie fostul ministru.

El a explicat ca motivul pentru care nu candideaza la presedintia USR PLUS este acela ca Barna este „mult mai potrivit” decat el pentru aceasta functie.

„As vrea sa pot zice ca va fi la fel de bine pentru USR PLUS si Romania indiferent cine castiga presedintia USR PLUS. Dar convingerea mea este ca nu”, incheie Catalin Drula.

Mai mult despre: ,

Comentarii: