Drula elimina „carpelile” de la CFR: „Achizitionam 37 de trenuri nou-noute, de ultima generatie. Asta e parte din solutia de viitor”

politica

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat vineri ca CFR va achizitiona 20 de trenuri „nou-noute”. „Asta e parte din solutia de viitor si nu carpeala care se desfasoara de zeci de ani in care reparam locomotive de zeci de ani”, a subliniat Drula.

Drula s-a intalnit vineri cu operatorii privati de pe calea ferata in contextul accidentului de la Fetesti.

„Le-am explicat operatorilor de transport ca rupem pisica in doua. Cine va mai face rabat de normele de siguranta va suporta consecintele, pe care oricum le voi inaspri fata de legislatia actuala”, a declarat Drula intr-o conferinta de presa.

El a anuntat apoi ca CFR va cumpara in scurt timp 20 de trenuri de ultima generatie.

„Avem investitii demarate: In cel mult doua luni vom semna un contract de achizitie pentru 20 de trenuri noi noute, moderne, de ultima generatie, electrice, cu optiune de a cumpara inca 17.  37 de trenuri de rame electrice, moderne, cu aproximativ 350 de locuri, astfel de rame a cumparat sistemul feroviar din Italia.

Asta e parte din solutia de viitor si nu carpeala care se desfasoara de zeci de ani in care reparam locomotive de zeci de ani”, a anuntat Drula.

Ministrul Transporturilor a mentionat apoi ca a inregistrat un record la absorbtia de fnduri europene.

„Executia bugetara a Ministerului Transporturilor – avem record atat pe fonduri europene, cat si pe cele de stat. Pe fonduri europene, avem recordul absolut de absorbtie dupa Revolutie: 623 de milioane de euro adusi in Romania pe fonduri nerambursabile de la Comisia Europeana. Am spus ca ne-am pus o tinta record de 8 miliarde de lei si o vom respecta pana la sfarsitul anului, asta inseamna autostrazi, cai ferate, etc. Pe partea de fonduri de stat avem executie 93%”, a declarat ministrul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: