politica

Drula il executa pe Grindeanu: „Recital de guvernare pesedista: incompetenta, tupeu, combinatii”. PSD, partidul mineriadelor, ataca cu „Ranga”

Presedintele USR, Catalin Drula, critica faptul ca ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat ca ar fi dispus sa discute cu Primaria Capitalei pentru ca Metrorex sa treaca in subordinea PMB. El ii cere demisia social-democratului.

„Grindeanu tocmai da zilele astea un recital de guvernare pesedista: incompetenta, tupeu, combinatii. Si bucurestenii sufera si se inghesuie la metrou din cauza lui. Ultima piatra aruncata in balta e despre subventia metroului bucurestean. Problema reala e cat de mare a ajuns subventia din cauza cresterilor necontrolate de salarii si a angajarilor facute de PSD si PNL la metrou. Daca in 2016 subventia anuala era de 315 milioane lei, a ajuns in bugetul pe 2022 al lui Grindeanu la 818 milioane. Iar peste cateva zile la rectificare vor mai adauga sute de milioane (Metrorex a cerut +700 de milioane)”, a scris Catalin Drula, miercuri pe Facebook.

El a explicat ca s-a ajuns la o asemenea situatie din cauza maririi de salarii colective si a angajarilor.

„Cum s-a ajuns aici?

Mariri de salarii colective:
– anii de guvernare PSD, 2017 (premier Grindeanu): +33%, 2018: +20%, 2019: +18,5%
– in 2020, an de guvernare PNL-Bode, +18% (desi Metrorex din primavara 2020 era intr-o situatia financiara grava, nu-si mai putea plati darile)
– in 2021, USR la Transporturi: +0%
– in 2022, Grindeanu ministru: +7,5%

Angajari:

daca in 2016, compania avea in jur de 4.200 de angajati, am gasit-o la inceputul lui 2021 cu 5.700 de angajati (crestere +35%)

la finalul lui 2021, mai erau doar 5.000 de angajati in plata (scadere -12%)

in 2022 sub Grindeanu au reinceput angajarile cu o tinta prevazuta de 5861 angajati (crestere +17%)” a mai explicat presedintele USR.

El a adaugat ca „cifrele arata realitatea guvernarilor PSD: dam tunul si fugim. Ceea ce sunt convins ca-si doreste si Grindeanu”.

„Sa scape de responsabilitate. Nu trece ziua fara sa auzim ca el nu raspunde nici de metrou, nici de autostrazi, nici de trenuri. Dupa mai bine de 9 luni, ma asteptam sa inteleaga despre ce e vorba in a fi ministrul Transporturilor din Romania. Dar degeaba. Anul trecut nu ne-a fost deloc usor, restrictii de pandemie si trafic. Iar pentru Metrorex am avut pana la finalul mandatului, un buget de subventie (pe tot anul!) de doar 600 de milioane (din care 10% blocati). Dar ne-am descurcat. Strangand cureaua, taind cheltuieli, eficientizand. Cu echipa mea monitorizand zi de zi, cu mult stres si munca, sa n-ajungem in situatii critice. Grindeanu a lasat pur si simplu metrourile sa iasa din circulatie. Ditai vicepremierul si numarul 2 pesedist. Si acum se rasteste la bucuresteni, in loc sa rezolve problema. Da-ti demisia, Sorine, e mai bine pentru toata lumea!”, a conchis Drula.

In replica, PSD, partid continuator al FSN-ului care a adus minerii cu rangi la Bucuresti, vorbeste de „ranga”.

„USR, stai si numara pana la 10, inainte sa mai deschizi gura! (stim ca sunteti obisnuiti pana la 9… procente). Deoarece aveti probleme de memorie, va reamintim istoria echipei voastre de ‘competenti’, condusa de Catalin ‘Ranga’ Drula, care NU a reusit sa aprobe, anul trecut, bugetul Metrorex! O echipa de ‘specialisti’ care a ingropat si mai mult Metrorex in datorii, neplatind, in 2021, facturile de mentenanta ale companiei! Daca taceati… caci in istorie tot cu ‘filosofia rangii’ ati ramas si tot voi cu minciuni acum insistati!”, arata o postare de miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat ca bucurestenii sunt nemultumiti de frecventa scazuta cu care circula metroul, din cauza contractului de mentenanta la Metrorex care nu a fost platit. El a mai spus ca anul trecut de exemplu Metrorex nu a avut buget si ca s-a saturat ca mereu Ministerul, Guvernul sa vina de fiecare data sa aloce bani pentru a acoperi gaurile companiei. Ministrul a adaugat ca e dispus sa aiba o discutie cu Primaria Capitalei daca doreste sa preia gestiunea transportului in comun in Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

10 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

10 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

11 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

11 ore ago