Drula il provoaca pe Ciolacu, cere alegeri anticipate: „Noi suntem de acord sa ne intoarcem si la electorat mai repede. L-am vazut pe domnul Ciolacu ca vantura aceasta idee”

politica

Presedintele USR, Catalin Drula, a reiterat ca Uniunea Salvati Romania ar accepta sa intre la guvernare doar daca ar detine functia de premier, dar a aratat ca nu exclude nici varianta alegerilor anticipate.

„Daca cele doua forte, primele dupa alegerile din 2020, spun: ‘Nu mai suntem in stare, dupa ce am facut o mare coalitie’, dati premierul USR si o sa facem din nou ceea ce trebuie facut. Cum am facut si PNRR-ul in opt luni – au reusit Cristian Ghinea, Dan Barna. (…) Noi suntem de acord sa ne intoarcem si la electorat mai repede. L-am vazut pe domnul Ciolacu ca vantura aceasta idee. (…) Nu e o idee buna sa fii intr-un guvern de decor sau doar acolo, ca sa iti legi un galon. Trebuie sa iti faci un program, masuri care vor trebui luate – destul de grele – in anii care vin in Romania. Consecintele acestei guvernari dezastruoase se vor vedea si in 2023, si in 2024”, a afirmat Drula luni, la B1Tv, citat de Agerpres.

El a mentionat ca scopul USR este sa castige alegerile si sa dea urmatorul premier.

„Oamenii sunt nemultumiti, noi vrem sa formam o alternativa foarte clara pentru 2024 si este misiunea si responsabilitatea noastra ca in aceste 18 luni care ne separa de primele alegeri, europarlamentarele din mai – o sa fie un super an electoral 2024 (…) – vrem sa castigam alegerile, avem o ambitie mare. Vrem sa putem da premierul unei guvernari dupa 2024”, a spus Catalin Drula.

Liderul USR a reprosat Guvernului ca alimenteaza inflatia prin cresterea cheltuielilor statului.

„Avem modelul carutei cu doi cai care trag in directii opuse. Intr-o parte e BNR, care creste ratele de interventie, de dobanda monetara si ne creste ROBOR si cresc creditele pentru oameni, in intentia de a frana. De cealalta parte, Guvernul creste cheltuielile bugetare punand gaz pe foc. Or, rezultatul e cel mai rau posibil”, a spus el.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pe 13 noiembrie ca in Romania s-ar putea ajunge la alegeri anticipate in cazul in care nu se va respecta rotatia premierilor, convenita intre PSD si PNL pentru luna mai a anului viitor, si, de asemenea, daca presedintele Klaus Iohannis nu va nominaliza pentru functia de prim-ministru persoana care ii va fi propusa din partea social-democratilor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: