Drula intervine dur dupa accidentul feroviar de la Fetesti: „Mecanicul a adormit, era sub influenta alcoolului. Operatorii privati nu se mai pot juca cu siguranta pe sistemul feroviar”

news

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a avut joi dimineata o reactie dura dupa accidentul feroviar de la Fetesti, in care un tren de marfa privat a lovit o alta garnitura stationata.

„Vreau sa transmit un semnal destul de clar catre acesti operatori de marfa din zona privata, pentru ca, in fine, de la stat a mai ramas un singur operator, ca nu se mai pot juca cu siguranta pe sistemul feroviar. Un tren de marfa a intrat in spatele altui tren trecand peste toate semnalele. Din primele informatii pe care le avem de la fata locului, sistemul de siguranta automat care ar fi trebuit sa franeze trenul nu era functional. Ancheta o sa spuna de ce, o sa primim chiar o prima informare chiar in cursul zilei de astazi. Lucrurile nu erau in regula nici cu mecanicul de locomotiva. Din ce am inteles, da (ar fi adormit – n.r.), dar o sa stabileasca ancheta. Inteleg ca era si sub influenta alcoolului”, a declarat Catalin Drula la Antena 3.

Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA informeaza ca magistrala Bucuresti – Constanta este blocata in statia CF Fetesti, pe ambele sensuri de circulatie, din cauza tamponarii celor doua trenuri private de marfa.

„Mentionam faptul ca un tren privat de marfa, care era garat la linia II, in statia CF Fetesti, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfa, care a depasit semnalul de OPRIRE de la intrare in statie, si a intrat in trenul garat. In urma tamponarii, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfa au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a rasturnat. Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fara victime omenesti, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza statiei Fetesti, atat spre Baraganu, cat si spre Movila este blocata”, a spus Oana Branzan, purtatorul de cuvant al CFR SA.

Pentru asigurarea legaturii cu statiunile de pe Litoral, trenurile de calatori care tranziteaza Bucurestiul vor circula pe ruta deviata prin Fetesti – Movila – Tandarei, cu tractiune Diesel, iar restul garniturilor pe ruta Ploiesti – Buzau – Faurei – Fetesti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: