politica

Drula: „Iohannis tocmai a numit mai multi premieri de la PSD decat Ion Iliescu. Este cea mai mare tradare a intentiei electoratului”

Liderul USR, Catalin Drula, a declarat marti ca presedintele Klaus Iohannis a numit mai multi premieri de la PSD decat Ion Iliescu si ca aceasta reprezinta „o tradare a intentiei” electoratului.

„Iata ca astazi se intampla un record negativ. Klaus Iohannis tocmai a numit mai multi premieri de la PSD decat Ion Iliescu. Este un moment rusinos pentru democratia romaneasca. Este cea mai mare tradare a intentiei electoratului. Electoratul a votat pentru modernizare, nu pentru stagnare, clientelism, speciali si gasti de partid.

In 2020, romanii au fost mintiti si amagiti si acum, fara nicio rusine, i se da mandatul lui Marcel Ciolacu pentru a continua stagnarea. Pentru ca ceea ce numesc in mod fals presedintele Iohannis, Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca ‘stabilitate’ este de fapt o stagnare. Este pastrarea retelelor vechi de influenta, este bagatul manii pana la cot in banul public, inseamna pensii speciale, inseamna privilegii, inseamna distrugerea PNRR”, a aratat Drula intr-o declaratie sustinuta la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca USR a participat la consultarile de la Cotroceni din respect fata de Constitutia Romaniei, dar si pentru a-i transmite presedintelui Klaus Iohannis „mesajul acelor romani pe care nu-i mai asculta”. El a mentionat ca este vorba despre acea parte a societatii romanesti care isi doreste modernizarea tarii, „dar a fost pacalita” la ultimele alegeri.

„Romania sta pe loc sau da chiar inapoi cu o guvernare care nu serveste decat un singur interes: interesul gastilor de partid, in fruntea carora s-a pus presedintele Iohannis. Acesta este mesajul pe care i l-am transmis la Cotroceni. I-am spus ca ar fi avut o solutie, ca USR a fost intotdeauna parte din miscarea reformista, ca romanii au votat pentru reforme si pentru modernizare si ca i-a tradat”, a precizat liderul USR.

Drula a adaugat ca presedintele i-a anuntat ca il va numi pe Marcel Ciolacu pentru functia de premier.

Potrivit liderului USR, „marele record” al fostului premier Nicolae Ciuca este „ca a plecat cu acei 18.000 de lei, pensie speciala, neatinsi”, dupa 19 luni la guvernare. El a reprosat actualei coalitii ca nu realizeaza reformele din PNRR si ca transa a doua este in continuare blocata.

„Nu exista prosperitate fara o economie sanatoasa, iar PSD si PNL distrug economia Romaniei”, a sustinut el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

44 de minute ago

Diana Sosoaca, activata international impotriva „vestului colectiv”. „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

41 de minute ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

O oră ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anunta vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

O oră ago

OpenAI desfiinteaza echipa axata pe riscurile AI pe termen lung, la mai putin de un an dupa ce a anuntat-o

OpenAI si-a desfiintat echipa axata pe riscurile pe termen lung ale inteligentei artificiale la doar…

41 de minute ago