politica

Drula l-a busit pe Ciolacu in Parlament: „Nu veti lua guvernarea la rotativa pentru ca e dezastru”. Ciolacu a reactionat cu fake news

Liderii USR si PSD, Catalin Drula si Marcel Ciolacu, au avut un schimb de replici, luni, in plenul Camerei Deputatilor, Drula spunandu-i lui Ciolacu ca nu va dori sa preia guvernarea rotativa din cauza „dezastrului” economic, acesta din urma replicand ca USR ar trebui sa dea explicatii privind miliardele de euro datorate pentru vaccinurile comandate in pandemia de COVID-19.

Discutiile au avut loc dupa interventia ministrului Finantelor, Adrian Caciu, invitat la „Ora Guvernului” la solicitarea USR, tema dezbaterii fiind „Romania spre faliment, ne imprumutam cu 1.000 de euro pe secunda. Cum opriti dezastrul fiscal, domnule Caciu?”.

Catalin Drula i-a spus ministrului Caciu ca duce o politica fiscala „dezastruoasa”.

„Vorbiti despre dezastrul economic care se intampla in timpul guvernarii dumneavoastra ca despre un fenomen meteo. Va uitati ca la ploaie si va intrebati cand se opreste. Alimentati aceasta inflatie si dobanzile record in ultimii 25 de ani prin politica fiscala dezastruoasa pe care o duceti.

Nu ati vorbit despre reducerea cheltuielilor bugetare, ati spus ca de la mijlocul anului va fi 10%. Nu sunt 10%, sunt exceptii in ceea ce ati anuntat, e vorba doar de bunuri si servicii. (…) Deficitul bugetar va bubui mult peste ce ati spus in buget – 5,8%, se duce catre 7 si ceva, ar trebui sa mergeti la 3%. Asta va spus si BNR. O sa mergem catre stagflatie in ritmul acesta.

Las aici vorbele si veti fi responsabil. Nu veti putea spune ca nu stiti, ca sunt presiuni externe, ca sunt cauze exogene. Dumneavoastra, prin politica pe care o duceti, de a nu inchide deficitul bugetar… Ar trebui sa mergeti pe excedent ca sa scoateti gazul pe care il puneti pe focul inflatiei, prin deficitul pe care il duceti si cheltuielile statului care se accentueaza, fara a face nimic pe partea de venituri, de colectare. (…) Prin toate aceste masuri pe care nu le luati, de fapt, puneti bazele acestui dezastru care ne va lovi peste un an sau doi”, a sustinut Drula.

El i-a transmis presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, ca nu va prelua guvernarea rotativa pentru ca va fi „un dezastru”.

„Aveti aici si presedintele dumneavoastra de partid si va provoc: Nu veti lua guvernarea la rotativa la anul si este foarte clar de ce nu veti lua – pentru ca stiti ce dezastru ne paste. (…) Nu veti lua, domnule Ciolacu, guvernarea, pentru ca asta este stilul PSD: dupa noi, potopul”, a spus Catalin Drula.

Liderul PSD i-a replicat ca USR trebuie sa dea explicatii cum s-au comandat vaccinuri anti-COVID de miliarde de euro.

„Domnule Drula, ne incadram in deficit fara nicio problema. (…) Domnul ministru, impreuna cu ministrul Sanatatii, vor sa faca un singur lucru: sa nu plateasca miliarde de euro vaccinurile pe care le-ati comandat degeaba pentru fiecare roman care ar fi trebuit sa se vaccineze de vreo 10 ori. As vrea si eu sa dati niste explicatii cum s-au comandat aceste vaccinuri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Vlad Voiculescu a explicat recent de ce aceste acuzatii ale lui Ciolacu sunt minciuni.

”Nea Ciolacu a deschis iar gura si a scos din nou ceva urat-mirositor. Noile declaratii calomniatoare despre Dr. Ioana Mihaila si USR miros a prostie, miros a minciuna, miros a stat USL-securistoid care nu stie decat sa fure si sa arunce cu rahat in oricine ii incurca. Nea Ciolacu zice de un memorandum din mai 2021 pentru achizitie de vaccinuri si pune asta in legatura cu expirarea unui milion de doze zilele trecute”, a scris, pe 18 aprilie, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Voiculescu ”prostia” consta in faptul ca Ciolacu se refera la un memorandum pentru livrari in anii 2022-2023.

”Suntem in aprilie 2022, cu siguranta nu a expirat nimic ce ar fi fost livrat in 2022-2023. O mica prostie si manipulare deci. Dar prostia si mai mare este ca arunca vina cumpararii unor vaccinuri ministrului (USR) si vicepremierului (USR). Ori un memorandum se face tocmai atunci cand decizia nu se ia la nivelul unui ministru ci la nivelul intregului guvern – decizia finala fiind mereu a premierului”, a mai scris Voiculescu.

Potrivit acestuia, atat el cat si urmatorul ministru USR al Sanatatii Ioana Mihaila a atentionat in mai multe randuri, in scris si in sedinta de Guvern, despre numarul de vaccinuri achizitionate.

”Eu am cerut in repetate randuri publicarea inregistrarii sedintei de guvern din martie. Veti auzi acolo atat interventiile mele im care atrageam atentia asupra cantitatii si asupra bugetului insuficient al Ministerului Sanatatii cat si dezacordul dintre Alexandru Nazare si Florin Citu pe aceasta tema pentru ca primul nu inghitea aberatiile si „anti-matematica” lui Citu – premier la data respectiva. Dr. Ioana Mihaila a sunat probabil zeci de ministere ale sanatatii din Europa si nu numai ca sa re-vanda vaccinuri si sa reduca risipa facuta de domnul Citu cu comenzile de vaccinuri de parca ar fi fost intr-un bar in SUA”, a mai scris Voiculescu.

Acesta acuza ca ”Ministerul Sanatatii a fost in mod voit si consecvent ocolit si pus in fata faptului implinit in toate deciziile ce tineau de vaccinare”.

”De la achizitia vaccinurilor la comunicare si logistica – totul a fost in mana PNL – mai precis Florin Citu, CNCAV. Negocierile se faceau printr-un consilier onorific al domnului Andrei Baciu (PNL, vicepresedinte al CNCAV) si mergeau pentru decizie direct la premier – iar premierul semna. Ministerul Sanatatii primea apoi sarcina sa faca “formalitatile”. Aceasta este problema pe care am semnalat-o chiar atunci si anume la cel mai inalt nivel administrativ (in sedinta de guvern) si politic (in sedintele de coalitie)”, a mai scris VOiculescu.

Acesta a sustinut ca, in timp ce PNL, ”capul mai mic al balaurului, nu si-a asumat niciodata dezastrul campaniei de vaccinare, moartea si risipa aferenta, capul mai mare si mai grobian al aceluiasi balaur – scuipa urat-mirositor pe un medic onest”.

”Nu pot sa spun ca ma mai mira cu adevarat ceva, e doar ingrozitor de trist ca tara a ajuns din nou pe mana lor si isi permit chiar orice”, a incheiau Voiculescu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

5 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

4 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

6 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

6 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

7 ore ago