Drula il lasa pe Radoi si fara cotizatiile membrilor de sindicat. Reactie violenta a lui Radoi: „Bai, Drula!”

news

Sindicatul „Unitatea” al lui Ion Radoi anunta ca ministrul Transporturilor si directorul Metrorex, Stefan Paraschiv, au decis sa impiedice sindicatul sa mai incaseze direct de la companie cotizatiile de la membrii de sindicat. Sindicatul a publicat si un document in acest sens, emis de Paraschiv.

„Este pentru prima oara in 30 de ani cand un director a transformat intreaga miscare sindicala intr-o adunatura de hoti, iar el este cel care incalca legea si umbla cu ranga prin metrou.

Domnule Citu, bai Drula – Codul Muncii interzice orice imixtiune in activitatea sindicatelor si conform Constitutiei, sindicatele sunt organizatii de drept privat ale salariatilor care apara interesele acestora in mod independent.

IN prezent, cotizatia retinuta pe statul de plata este de 1% din salariul brut, deductibila din IMPOZIT, iar ANAF nu mai poate recunoaste deductibilitatea fiscala.

SA NU-L PRIND PE RANGA ca vrea sa elimine posibilitatea ca aceasta cotizatie sa fie retinuta si virata de angajator, asa cum se intampla in toata Europa.

Tinta lui Ranga si a lui Drula este clara: este un santaj pe fata pe care il face Drula – are o problema cu sindicatul din metrou.

DRULA traieste cu impresia ca, daca a ajuns MINISTRU si schimba CA-URILE si pune oamenii lui, la fel ar vrea si la sindicate, sa puna oamenii lui, ca sa nu-l mai tulbure NIMENI CAND VREA SA FURE”, se arata in postarea de pe pagina sindicatului.

Premierul Florin Citu a anuntat, la finalul lunii februarie, ca ar putea elimina prevederea legala prin care cotizatiile membrilor de sindicat sunt retinute automat de angajatori din salariile acestora.

„Cred ca putem sa avem o discutie onesta noi in societate. Singurii oameni care au ramas in functie 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este in regula, in timp ce in restul societatii se mai fac schimbari? Haideti sa mai discutam si despre aceasta lege, sa vedem cum ajung si acele cotizatii, sunt automat facute din conturile oamenilor. Este ok sa se ia automat din conturile oamenilor?”, a spus Citu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: