Drula s-a tinut de cuvant. A inceput in forta demolarea si evacuarea spatiilor comerciale de la metrou. Politia supravegheaza

news

„Primul chiosc ilegal de la metrou a fost dat jos la statia Stefan cel Mare”, a anuntat miercuri dimineata primarul Sectorul 2, Radu Mihaiu (USRPLUS).

„Nu exista nicio autorizatie de construire data nici de Sectorul 2, nici de Capitala, nici de nimeni, drept urmare, aceste constructii sunt amplasate ilegal in Sectorul 2. Inteleg si exista un raport al Metrorex ca ingreuneaza inclusiv iesirea in caz de incendiu si aseara Politia Locala a suspendat activitatea acestor agenti economici si, de asemenea, am dat o dispozitie pentru desfiintarea lucrarilor construite ilegal”, a spus Radu Mihaiu.

El a mentionat ca, daca proprietarii nu-si iau marfa, ea va fi ridicata si transportata intr-o locatie unde sa fie in siguranta, de unde va putea fi recuperata.

„Eu sper sa finalizam astazi, depinde cum ne miscam si cu evacuarea marfii. Cred ca astazi se finalizeaza la statia de metrou Stefan cel Mare, posibil si Pipera si ma astept ca, pana la finalul saptamanii, sa eliberam si Piata Iancului, acestea fiind singurele trei statii de metrou din Sectorul 2 unde exista constructii amplasate ilegal”, a precizat Radu Mihaiu.

Evacuarea si demolarea spatiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a inceput miercuri dimineata la statia de metrou Stefan cel Mare, a anuntat Ministerul Transporturilor.

Termenul limita pentru eliberarea spatiilor comerciale amplasate in incinta statiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificari transmise de Metrorex firmei care administreaza aceste unitati.

Citeste si: Iubita lui Ion Radoi controleaza 14 spatii comerciale in statiile de metrou. Peste 2 zile, toate spatiile comerciale controlate de sindicat trebuie sa fie evacuate

Intr-un comunicat remis in data de 25 martie, reprezentantii Metrorex precizau ca aceasta masura a fost luata deoarece, in urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat ca spatiile comerciale care activeaza in reteaua de metrou pun in pericol siguranta transportului subteran, cu afectarea directa a exigentelor de securitate la incendiu si evacuarea persoanelor in caz de urgenta.

In replica, reprezentantii Unitatii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat ca toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislatiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Citeste si: Ce ar putea sa mai faca Radoi. Sindicatul se lauda cu formarea de „baricade” in statii, au blocat metroul pentru 12 zile in 1996

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a subliniat, la randul sau, ca, in conditiile in care acele chioscuri nu vor fi ridicate pana la data limita, “se va restabili legea”.

In 26 martie, circulatia trenurilor de metrou a fost blocata de un protest spontan al unor reprezentanti ai sindicatului USLM in statia Piata Unirii, acestia coborand in tunel, pe calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a pus protestul pe seama anuntului privind eliberarea spatiilor comerciale si i-a sfatuit pe angajatii de la metrou sa nu se lase amagiti.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: