Drula se pozitioneaza clar in tabara anti-Ciolos din USR. Alaturi de alti 13 lideri USR solicita publicarea inregistrarilor care dovedesc ca Ciolos a amenintat cu demisia

politica

O treime dintre membrii Biroului National al USR au convocat sedinta forului de conducere pentru duminica, la ora 12.00, pentru a aproba publicarea inregistrarii in care Dacian Ciolos a amenintat cu demisia. La randul sau, Dacian Ciolos afirma ca, statutar, sedinta ar putea avea loc cel mai devreme luni seara, dar nu se opune si le-a cerut colegilor de partid sa nu conteste demersul.

”Subsemnatii, Catalin Drula, Dan Barna, Ionut Mosteanu, Vlad Botos, Claudiu Nasui, Cristina Pruna, Adrian Echert, Stelian Ion, Silviu Dehelean, Lucian Stanciu – Viziteu, Liviu Malureau, Radu Miruta, Radu Panait si Radu Mihaiu – in calitate de membri ai Biroului National al USR,

Convocam, in baza art. 53 alin. 5 teza a II-a din Statutul USR, sedinta Biroului National pentru data de 06.02.2022 ora 12.00 prin Zoom”, este mesajul transmis membrilor Biroului National al USR.

Potrivit documentului, sedinta are un singur punct pe ordinea de zi: „1. Decizie de publicare in interiorul USR a inregistrarii sedintei Biroului National din data 03.02.2022”.

La randul sau, presedintele USR a transmis un mesaj colegilor, pe grupurile interne, in care a explicat ca nu se opune demersului, chiar daca acesta nu este statutar.

”Am primit o cerere de convocare a unei sedinte extraordinare de Birou National de la Dan Barna, semnata la comun de grupul celor 14 colegi. Statutar, asa ceva nu este posibil cu mai devreme de 48 de ore, ceea ce ar presupune ca sedinta extraordinara ar trebui sa aiba loc luni seara, la jumatate de zi dupa sedinta ordinara a Biroului National. Am cerut celorlalti colegi acceptul de a organiza totusi sedinta in mod exceptional maine si i-am rugat sa nu conteste desfasurarea ei. Nu e nimic de ascuns si transparenta e necesara pentru acest partid mai mult ca orice altceva in acest moment”, a transmis Dacian Ciolos, citat de news.ro.

Potrivit acestuia, echipa Barna doreste sa arate tuturor membrilor daca a pronuntat sau nu cuvantul demisie.

”Ordinea de zi propusa are un singur punct: ‘desecretizarea’ ultimei sedinte de partid in fata intregului partid, pentru a se vedea daca am pronuntat sau nu cuvantul demisie. Sunt de acord, ba mai mult, am cerut ca pe ordinea de zi sa fie inclus inca un punct: publicarea tuturor sedintelor de BN pe care le-am condus de cand am devenit presedintele partidului. Nu exista nimic de ascuns si consider ca e cat se poate de potrivit, dupa cum am pus in programul meu, ca totul sa fie transparent”, a ai transmis Ciolos.

Liderul USR Dacian Ciolos a sustinut, vineri, ca nu intentioneaza sa plece din partid si nici sa-si faca grupuri separate in Parlament sub denumirea PLUS, acuzandu-si colegii de raspandirea de stiri false.

El a admis, insa, ca la sedinta de joi seara a existat o discutie pe tema separarii grupurilor parlamentare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: