Drula, veste proasta pentru Coalitie: „Spre frica PNL si PSD, USR va livra o opozitie pe bune”

politica

Presedintele USR Catalin Drula a declarat, dupa ce partidul a validat rezultatele alegerilor interne, intr-o sedinta online sambata, ca mandatul sau la sefia formatiunii pe care l-a cerut colegilor este unul pentru unitate, stabilitate, coerenta si eficienta si va livra aceste lucruri. El a adaugat ca PNL si PSD duc Romania la faliment, iar USR va face opozitie reala.

„De astazi sunt oficial presedintele USR cu mandat deplin. Este un mandat pe care l-am cerut colegilor mei pentru unitate, stabilitate si coerenta. Pentru eficienta si asta voi livra.

Spre frica PNL si PSD, USR va livra o opozitie pe bune. De ce facem asta? Pentru ca PNL si PSD au rupt Romania in doua. Pe de o parte sunt milioane de oameni care incearca sa construiasca un viitor pentru copii lor si suferintele lor se vad. Inflatia e uriasa.

Pe cealalta parte e Romania clientelismului. Ei sunt cei care isi dau pensii speciale, salarii nesimtite din bani publici, cei care isi angajeaza rudele pe pile la stat. Aceste doua partide duc Romania in faliment.

Alimentele s-au scumpit cu 20%, inflatia a urcat la 15%, dobanzile sunt cele mai mari in ultimii 15 ani. Acum se pregatesc sa acopere o parte din aceasta gaura tot bagand mana in buzunarele romanilor. Misiunea USR e sa incercam sa ii oprim”, a afirmat Catalin Drula, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa validarea rezultatelor alegerilor interne, informeaza news.ro.

El a lansat un nou atac si la adresa ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Ma duce gandul automat la Sorin Grindeanu. E un exponent de baza a unei guvernari dezastru, un om caruia nu ii pasa de infrastructura si pe mine ma doare cum nu face nimic pentru Romania. A reusit sa rezilieze mai multe contracte in lucru”, a completat Drula.

El a mai spus ca USR isi propune sa dea premierul dupa alegerile din 2024. De asemenea, el a precizat ca daca USR ar fi chemat la aceasta guvernare, in conditiile in care PNL si PSD nu se mai inteleg, atunci doreste ca primul ministru sa revina Uniunii Salvati Romania.

„Ne propunem ca dupa alegerile din 2024 sa dam premierul Romaniei. Asta inseamna multa munca de acum pana atunci pentru a duce mesajul nostru catre oameni, pentru a ajunge in pozitia de a fi prima forta intr-o eventuala coalitie sau constructie post-electorala. Daca vorbiti de pana in 2024 despre intrarea la guvernare, noi guvernam si guvernam bine”, a declarat Drula, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara.

El s-a referit si la pretextul formal al eliminarii USR de la guvernare si anume PNDL Anghel Saligny. Drula a mentionat ca din acest program au fost alocate trei miliarde, mentionand ca Romania nu are bani pentru PNDL Anghel Saligny.

Acesta a fost intrebat si daca USR ar mai intra acum la guvernare.

„Daca PNL si PSD care ne-au promis ca guverneaza pana in 2028 marea coalitie care este fara crizatori care va aduce schimbari constitutionale fug de la guvernare ceea ce eu anticipez ca se va intampla pentru ca PSD nu a ramas niciodata sa traiasca consecintele deciziilor lor si daca USR, bazat pe voturile pe care le are in Parlament este chemat sa isi asume aceasta guvernare, mi se pare absolut firesc si obligatoriu ca daca fortele care acum sunt prima si a doua din Parlament, speram ca doar pana la alegerile din 2024 si ne vom lupta pentru asta, daca ele spun ca nu pot guverna, premierul sa revina celei de-a treia forte din Parlament care suntem noi. Pentru ca numai avand premierul ne putem asigura ca acele masuri care o sa fie foarte grele, complexe si dure pentru a frana acest dezastru economic care se pregateste numai cu pozitia de premier le putem livra”, a explicat Catalin Drula.

Chestionat cu cine va guverna USR, in 2024, Drula a raspuns: „Orice discutie despre coalitii este o discutie care va avea loc post-electoral. Am ca prioritate dezvoltarea acestei alternative cu adevarat liberale, modernizatoare la acest pol de putere clientelar. Mai putin ma preocupa sa facem pronosticuri sau combinatorica politica mai ales ca experienta imi arata ca lucrurile pe scena politica se schimba destul de mult. Probabil si domnul Ciuca va fi istorie, cum a fost domnul Citu, care acum un an era viitorul si speranta omenirii PNL-iste. Deci, discutiile despre aliante vor fi post-electorale, dar in mod sigur ceea ce USR nu a avut parte prima data, respectiv pare de respectul partenerilor de coalitie, nu se va mai intampla”.

Congresul USR a validat, sambata, intr-o sedinta online, rezultatul votului pentru presedintia partidului, ca etapa finala a alegerilor interne desfasurate la inceputul lunii iulie. Presedintia USR a fost castigata, din primul tur al alegerilor interne, de Catalin Drula, cu 71,3% din voturile exprimate.

Mai mult despre:

Comentarii: