news

„Drumul branzeturilor” prin Bistrita-Nasaud. Totul cu ajutorul aplicatiei Say Cheese BN ”

Iubitorii de branzeturi care ajung prin Bistrita-Nasaud, au la dispozitie o aplicatie care le prezinta stanele din zona de unde pot cumpara ce le pofteste inima, dar care este si un mod de a promova agroturismul, potrivit Bistriteanul.

Deocamdata aici sunt inscrisi 11 producatori de branzeturi din judet, alaturi de datele lor de contact, locatia unde pot fi vizitati, perioada in care ii gasiti „la datorie” si chiar un mic tur virtual.

Aplicatia a fost lansata de Asociatia GAL Lider Bistrita-Nasaud.

„Prin intermediul proiectului Say Cheese! Balkan Cheese! dorim sa va incurajam sa achizitionati branzeturi produse pe plan local: e cel mai bun mod de a sustine producatorii care muncesc din greu, dar care, dintr-o regretabila lipsa de informare in randul consumatorilor sunt tot mai adesea pusi in umbra de `gigantii` de pe piata, ale caror branzeturi nu se pot compara cu cele traditionale, produse doar din ingrediente naturale si in acelasi timp mult mai gustoase.

Producatorii locali trebuie sustinuti, in aceasta etapa venim in sprijinul lor pe partea de promovare si ajutam consumatorii sa intre in contact cu ei intr-un mod cat mai facil. Cunoscand dificultatile si conditiile, ii incurajam sa isi mentina produsele, dar mai ales sa ridice standardele, tinand cont de toate normele de igiena si respectand consumatorul” a explicat Ana Calina Sestac, managerul proiectului.

Aplicatia SAY CHEESE BN Poate fi descarcata din AppStore si Google Play.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Zelenski ajuns la Chisinau, cerul Moldovei este pazit acum de avioane ale NATO: „Dezvoltam o coalitie de luptatori si oferim o coalitie de patrioti”

Presedintele Ucrainei, Volodimr Zelenski, a ajuns joi la Summitul Comunitatii Politice Europene de la Chisinau.…

40 de minute ago

Rusii pro-ucraineni au trecut iar granita in Rusia si au atacat un oras cu tancuri si arme grele. Au bombardat si sediul local al Ministerului de Interne – Video

Corpul Voluntarilor Rusi, o formatiune armata care a revendicat mai multe incursiuni in Rusia la…

26 de minute ago

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume: 192 de miliarde de dolari. Cine e pe locul doi

Bloomberg Billionaires a estimat ca valoarea neta a averii directorului general al Tesla este acum…

25 de minute ago

Camera Reprezentantilor din SUA adoptat un proiect de lege pentru cresterea plafonului datoriei cu doar cateva zile inainte de intrarea in incapacitate de plata

Camera Reprezentantilor a adoptat miercuri un proiect de lege pentru cresterea plafonului de indatorare, depasind…

O oră ago

Marele summit european de la Chisinau, Maia Sandu adus 47 de lideri de stat si guvern. Politico: „Un deget simbolic varat in ochii lui Vladimir Putin”

Republica Moldova gazduieste joi un eveniment fara precedent in istoria sa: aproape 50 de lideri…

O oră ago

Eurodeputatii schiteaza o strategie pentru limita prerogativele presedintiei ungare a UE de anul viitor

Membrii Parlamentului European au prezentat miercuri strategii care ar putea fi folosite pentru a slabi,…

O oră ago