Duba cu ocupanti rusi alungati de ucraineni furiosi. Rusii au incercat sa aresteze protestatari insa au sfarsit prin a fugi dupa ce au tras in aer – Video

externe

Noi proteste de amploare au loc, duminica, in orasele ocupate de rusi in Ucraina. In Enerhodar, protestatarii au reusit sa ii puna pe fuga pe ocupanti dupa ce acestia au incercat sa aresteze un protestatar.

O multime mare a protestat in Enerhodar, ocupat de Rusia, unde se afla cea mai mare centrala nucleara din Europa. Oamenii au cerut eliberarea viceprimarului din Enerhodar, Ivan Samoidiuk, care este detinut de fortele rusesti.

Armata rusa a incercat sa-i aresteze pe unii dintre protestatarii ucraineni, dar multimea i-a impiedicat sa faca acest lucru. Rusii au tras cateva focuri de arma in aer si apoi au plecat un viteza cu duba.

Si in Berdiansk, oamenii au protestat pasnic impotriva rusilor, insa acestia au inceput sa-i retina si sa-i bata. De asemenea, s-au auzit impuscaturi in aer.
Inregistrarea video a fost trimisa de un localnic.

Cel putin 902 civili si-au pierdut viata in razboiul din Ucranina, de la inceputul invaziei ruse in 24 februarie pana sambata la miezul noptii, a informat duminica biroul Inaltului Comisar ONU pentru Refugiati (OHCHR).

Datele preluate de Reuters sunt insa probabil mult sub bilantul real al conflictului, deoarece OHCHR precizeaza ca nu a fost in masura sa preia sau sa verifice rapoartele privind numarul victimelor in unele orase lovite, cum ar fi Mariupol.

Conform structurii pentru refugiati a Organizatiei Natiunilor Unite, cele mai multe morti in randul populatiei civile ucrainene au fost provocate de arme explozive, cum ar fi obuzele de artilerie grea, sistemele de rachete cu lansari multiple sau bombele si rachetele de aviatie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: