Dubla masura. Decizii definitive ale judecatorilor in cazul jandarmeritei batute. In cazul protestatarilor batuti nici nu a inceput vreun proces

news

Doi dintre agresorii femeii jandarm la mitingul din 10 august 2018, din Piata Victoriei, au fost condamnati de Curtea de Apel Bucuresti la pedepse cu executare, dupa ce in prima instanta primisera pedepse cu suspendare. Celelalte cinci persoane judecate in acest dosar au ramas cu pedepsele cu suspendare date de prima instanta.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, sa desfiinteze in parte sentinta apelata doar in ceea ce ii priveste pe Ionut-Liviu Cojoaca si Daniel Dumitru. Astfel, magistratii au hotarat sa inlature dispozitiile de suspendare sub supraveghere a executarii pedepsei in ceea ce ii priveste pe cei doi, urmand sa execute pedepsele in regim privativ de libertate. Daniel Dumitru are o condamnare de doi ani si opt luni de inchisoare, iar Liviu-Ionut Cojoaca, de doi ani si noua luni de inchisoare, informeaza news.ro.

Celelalte cinci persoane judecate in acest dosar raman cu condamnarile cu suspendare dictate la sfarsitul anului 2019 de Judecatoria Sectorului 1.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

Cele sapte persoane au fost trimise in judecata in 29 noiembrie 2018, de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in dosarul agresarii celor doi jandarmi, la mitingul din 10 august din Piata Victoriei. Ei au fost deferiti justitiei pentru ultraj, nerespectarea regimului armelor si munitiilor – intrucat femeii jandarm i-a fost furata arma, uz de arma fara drept si tulburarea ordinii si linistii publice.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in 10 august, in timp ce se aflau in public, in Piata Victoriei din Bucuresti, sector 1, in timpul unei manifestatii de protest, cinci dintre inculpati, alaturi de alte persoane, au agresat doi subofiteri de jandarmi aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, aplicandu-le lovituri cu pumnii si picioarele in diferite zone ale corpului.

Totodata, prin actiunile violente comise asupra persoanelor vatamate, inculpatii au tulburat ordinea si linistea publica, creand un puternic sentiment de teama numeroaselor persoane prezente la manifestatia de protest.

„In imprejurarile descrise mai sus, un alt inculpat a sustras uneia dintre persoanele vatamate arma din dotare cu incarcatorul aferent. A doua zi, acesta a mers impreuna cu un alt inculpat, pe un teren situat in apropierea localitatii Petrachioaia, jud. Ilfov, unde au executat doua focuri de arma”, mai spuneau procurorii.

Mai mult despre:

Comentarii: