Dublarea salariilor? Un calcul simplu arata ca Lia Olguta Vasilescu face „afirmatii demente”, acuza un cunoscut jurnalist

news

Jurnalistul Grigore Cartianu o acuza pe Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, ca face „afirmatii demente” cand vorbeste despre dublarea salariilor dub 4.000 de lei si cresterea cu 45% a celor peste 4.000 de lei.

„Cum adica, un salariu de 3.900 de lei devine 7.800 de lei (‘se dubleaza’), iar unul de 4.100 de lei devine 5.945 de lei (‘creste cu 45%’)?! Nu se mai face nicio reasezare a salariilor, pe indici si criterii, ci doar o crestere generala, in functie de cat castiga fiecare acum?”,  a sesizat Cartianu.

El spune ca „paful si pulberea” se va alege de Romania daca aceste masuri ar intra in vigoare.

„Guvernul asta e format din psihopati periculosi, al caror unic plan e sa distruga Romania!

Un om sanatos la cap n-ar face, din pozitia de ministru, aceasta declaratie: „Pana la pragul de 4.000 lei, salariile se dubleaza; dupa 4.000 de lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 de lei sunt cresteri, dar nu foarte mari”.

Declaratia ii apatine ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, si a fost facuta sambata seara la Romania TV.

Conforma acesteia, legea salarizarii unice va duce la cresterea tuturor salariilor din Romania, de-a valma, ceea ce e o aberatie. Sigur, e vorba de salariile bugetarilor, dar nervoasa PSD-ista nu mai face distinctie.

Afirmatiile sunt demente si din alt punct de vedere. Cum adica, un salariu de 3.900 de lei devine 7.800 de lei („se dubleaza”), iar unul de 4.100 de lei devine 5.945 de lei („creste cu 45%”)?!

Nu se mai face nicio reasezare a salariilor, pe indici si criterii, ci doar o crestere generala, in fucntie de cat castiga fiecare acum?

Daca un asemenea plan ar fi pus in aplicare, Romania ar intra intr-o criza mai mare decat cea din Grecia, iar falimentul ar fi o chestiune de saptamani. Praful si pulberea s-ar alege de tara asta!”, a scris Cartianu pe Facebook.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat sambata seara, la Romania TV, ca de luni incep discutiile cu sindicatele din ordine publica si sanatate despre legea salarizarii unitare, urmand ca veniturile pana la pragul de 4.000 lei sa se dubleze, iar cele care depasesc acest nivel sa se majoreze cu 45%, informeaza news.ro.

„Suntem in discutii pe legea salarizarii unitare. De luni incepem sa avem intalniri cu sindicatele, primele care vor intra la discutii vor fi sindicatele din ordinea publica si din sanatate”, a afirmat ministrul.

Intrebata daca ar putea aparea modificari la proiectul legii salarizarii unitare, in conditiile in care sindicalistii si-ar dori anumite schimbari, Olguta Vasilescu a spus ca Ministerul Muncii este deschis la orice dezbatere, dar nu vrea sa modifice proiectul.

„Noi nu vrem sa fie niciun fel de modificari, sigur ca suntem deschisi la orice dezbatere cu sindicatele. Pe mine m-a distrat un pic faptul ca au inceput sa atace o lege pe care nici macar nu au vazut-o pana acum. Suntem deschisi tuturor discutiilor si eu sunt convinsa ca pentru cei cu salariile mici, vestile vor fi foarte bune”, a raspuns ea.

De asemenea, intrebata cand va ajunge in Parlament legea salarizarii unitare, Vasilescu a sustinut ca nu poate da un termen fix, deoarece trebuie sa aiba loc o serie de discutii cu sindicalistii.

„Nu pot sa va dau o data concreta, pentru ca trebuie sa avem mai intai discutii cu sindicatele, dar, cel mai clar, este termenul pe care il avem si in programul de guvernare, ca va trebui sa fie adoptata pana la data de 1 iulie anul acesta”, a completat vicepresedintele PSD.

Chestionata in continuare cu cat se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizarii, Olguta Vasilescu a spus ca „sunt mai multe praguri”.

„Pana la pragul de 4.000 lei salariile se dubleaza, dupa 4.000 lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 lei sunt cresteri, dar nu foarte mari”, a adaugat ministrul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: