Dughin il acuza pe Putin de tradare si il ameninta cu moartea: „Il asteapta soarta ‘regelui ploilor’. Un oras rusesc, Herson, a fost predat cu totul”

externe

Aleksandr Dughin a avut o reactie violenta fata de retragerea trupelor Rusiei din Herson. El l-a invinovatit direct pe Vladimir Putin, fara a-i pronunta numele totusi, pe care l-a acuzat de tradare si l-a amenintat cu moartea.

„Un oras rusesc, capitala uneia dintre regiunile Rusiei, este predat – la fel ca Belgorod, Kursk, Donetk sau Simferopol. Daca nu-ti pasa, nu esti rus. Rusii strang acum din dinti de durere, plang si sufera ca si cum li s-ar fi smuls inima si copiii, fratii, mamele si sotiile lor ar fi fost ucisi in fata lor. Daca nu suferiti acum, nu sunteti nimic.

Puterea. Ea este responsabila pentru acest lucru. Care este rostul autocratiei? Ii dam Conducatorului plenitudinea absoluta a puterii, iar el ne salveaza pe toti – poporul, statul, oamenii – intr-un moment critic. Daca se inconjoara de spirite rele sau scuipa pe justitia sociala, este neplacut, dar numai daca salveaza. Si daca nu o face? Atunci il asteapta soarta ‘regelui ploilor’ (cititi Frazer, regele a fost ucis in poveste pentru ca nu a reusit sa aduca ploaia in timpul unei secete si i s-a rupt stomacul). Autocratia are un dezavantaj. Plenitudinea puterii in caz de succes, dar si plenitudinea responsabilitatii in caz de esec.

(…) Herson nu a fost aproape predat, ci a fost predat cu totul. Nu ma plang de Surovikin. El nu este un politician, este responsabil de partea tehnica a frontului. Lovitura nu nu a dat-o el. Stiti voi cine. Si nici un PR (public relations) nu va mai salva ziua asta. Intr-o situatie critica, tehnologiile politice nu functioneaza deloc. Istoria vorbeste astazi. Si rosteste – pentru noi – cuvinte infricosatoare.

Nu este o tradare, ci un pas spre Armaghedon. Conditiile Occidentului invingator, aceasta civilizatie a Satanei, nu vor fi niciodata acceptabile pentru Moscova”, a scris Dughin intr-o scrisoare deschisa publicata pe site-ul Tsargrad TV.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat vineri „o zi istorica” dupa recucerirea Hersonului, oras important din sudul Ucrainei, de catre trupele Kievului in urma retragerii fortelor ruse, relateaza AFP.

„Ziua de astazi este istorica!”, a spus Zelenski in alocutiunea sa zilnica publicata pe retelele de socializare.

„Poporul nostru. Al nostru. Herson”, a scris el anterior pe Telegram, insotindu-si mesajul scurt cu drapelul ucrainean albastru si galben.

Armata ucraineana a anuntat in cursul dupa-amiezii ca a intrat in Herson.

In alocutiunea sa, Zelenski a precizat ca armata ucraineana „este in prezent la periferia orasului”. „Dar unitati speciale sunt deja in oras”, a adaugat el.

Presedintele ucrainean a salutat de asemenea curajul locuitorilor din Herson, care au trait sub ocupatia rusa de la mijlocul lunii martie.

„Ei nu au abandonat niciodata Ucraina”, a spus Zelenski.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: