Dughin revine: „Este batalia finala apocaliptica impotriva Occidentului satanic. Este o batalie a Rusiei sfinte impotriva anticristului” – Video

externe

Fortele rusesti duc un „razboi sfant” impotriva „anticristului”, a declarat Aleksandr Dughin, apropiat al lui Putin, intr-un interviu la televiziunea de stat rusa.

Dughin a declarat ca este de acord cu afirmatiile facute de liderul cecen Ramzan Kadirov, care a cerut Rusiei sa desfasoare o de-satanizare in Ucraina.

„Este o batalie sfanta impotriva Occidentului satanic!”, a spus Dughin.

El a continuat: „Da, este o batalie ortodoxa, o batalie finala apocaliptica, escatologica a Rusiei crestine ortodoxe, a Rusiei sfinte, impotriva anticristului. Acesta este scopul acestei operatiuni militare speciale.”

Statele Unite vor oferi Ucrainei un nou ajutor militar, in valoare de circa 400 de milioane de dolari si care va cuprinde in premiera tancuri, acestea urmand sa fie preluate din dotarea armatei Republicii Cehe si vor fi reparate si modernizate intr-un program la care va participa si Olanda, relateaza vineri agentiile Reuters si EFE.

Washingtonul va finanta astfel achizitia a 45 de tancuri T-72 de productie sovietica pe care ”ucrainenii stiu sa le foloseasca”, alte 45 de tancuri de acelasi tip urmand sa fie finantate de Olanda si vor ajunge in Ucraina pana la sfarsitul anului, a precizat purtatoarea de cuvant adjuncta a Pentagonului, Sabrina Singh.

Noul ajutor militar american oferit Ucrainei pentru a o sustine in razboiul contra Rusiei va cuprinde, printre altele, sisteme antiaeriene Hawk, peste o mie de drone tactice, 40 de nave fluviale blindate si bani pentru finantarea de catre Ucraina a achizitiei unor alte vehicule de lupta blindate.

Guvernul olandez a anuntat la randul un pachet propriu de ajutor militar pentru Ucraina in valoare de circa 120 de milioane de euro, prin care va finanta achizitia a 45 de tancuri T-72 aflate acum in stocul armatei cehe si va oferi in plus armatei ucrainene alte sisteme de armament greu.

Aceste tancuri, a asigurat reprezentanta Pentagonului, ”vor face diferenta pe campul de lupta”, pentru ca, desi sunt vechi, dupa modernizare ”vor fi din punct de vedere tehnic tancurile cele mai avansate pe campul de lupta” in Ucraina.

De la lansarea agresiunii ruse pe 24 februarie, Statele Unite au oferit Ucrainei pachete de ajutor militar a caror suma a ajuns in prezent la circa 18,2 miliarde de dolari si care au contribuit la succesul contraofensivelor ucrainene. ”Statele Unite raman angajate in sustinerea pe termen scurt a nevoilor Ucrainei pe campul de lupta, precum si pe termen lung pentru a descuraja si a se apara de viitoare agresiuni rusesti”, a mai spus Sabrina Singh.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: