Dughin, speriat de moarte dupa ce a spus ca Putin va avea soarta „regelui ploilor”: „Suntem loiali lui Putin si vom sprijini pana la final operatiunea militara”

externe

Ideologul ultranationalist rus Aleksandr Dughin,  a tinut sa dea asigurari ca ii ramane loial lui Vladimir Putin, la scurt timp dupa ce i0a aparut o scrisoare deschisa in care il acuza pe Putin de tradare din cauza retragerii din Herson. El a subliniat ca va ”sprijini pana la final operatiunea militara” din Ucraina si Rusia.

”Occidentul (…) a inceput sa raspandeasca o informatie falsa conform careia eu si patriotii rusi ne-am indepartat de Putin de la predarea Hersonului si am fi cerut demisia lui”, a afirmat Aleksandr Dughin pe contul de Telegram sambata seara.

”Doliul tinut pentru pierderea Hersonului este una dar relatia noastra cu Comandantul suprem este alta. Suntem loiali lui Putin si vom sprijini pana la final operatiunea militara (in Ucraina) si Rusia”, a adaugat el.

Aleksandr Dughin a publicat, vineri, un mesaj separat in care parea sa critice Kremlinul dupa pierderea Hersonului. El a afirmat ca puterea rusa nu mai poate ”sa mai cedeze inca ceva”, iar ”limita a fost atinsa”. El l-a invinovatit direct pe Vladimir Putin, fara a-i pronunta numele totusi, pe care l-a acuzat de tradare si l-a amenintat cu moartea.

„Un oras rusesc, capitala uneia dintre regiunile Rusiei, este predat – la fel ca Belgorod, Kursk, Donetk sau Simferopol. Daca nu-ti pasa, nu esti rus. Rusii strang acum din dinti de durere, plang si sufera ca si cum li s-ar fi smuls inima si copiii, fratii, mamele si sotiile lor ar fi fost ucisi in fata lor. Daca nu suferiti acum, nu sunteti nimic.

Puterea. Ea este responsabila pentru acest lucru. Care este rostul autocratiei? Ii dam Conducatorului plenitudinea absoluta a puterii, iar el ne salveaza pe toti – poporul, statul, oamenii – intr-un moment critic. Daca se inconjoara de spirite rele sau scuipa pe justitia sociala, este neplacut, dar numai daca salveaza. Si daca nu o face? Atunci il asteapta soarta ‘regelui ploilor’ (cititi Frazer, regele a fost ucis in poveste pentru ca nu a reusit sa aduca ploaia in timpul unei secete si i s-a rupt stomacul). Autocratia are un dezavantaj. Plenitudinea puterii in caz de succes, dar si plenitudinea responsabilitatii in caz de esec.

(…) Herson nu a fost aproape predat, ci a fost predat cu totul. Nu ma plang de Surovikin. El nu este un politician, este responsabil de partea tehnica a frontului. Lovitura nu nu a dat-o el. Stiti voi cine. Si nici un PR (public relations) nu va mai salva ziua asta. Intr-o situatie critica, tehnologiile politice nu functioneaza deloc. Istoria vorbeste astazi. Si rosteste – pentru noi – cuvinte infricosatoare.

Nu este o tradare, ci un pas spre Armaghedon. Conditiile Occidentului invingator, aceasta civilizatie a Satanei, nu vor fi niciodata acceptabile pentru Moscova”, a scris Dughin intr-o scrisoare deschisa publicata pe site-ul Tsargrad TV.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: